Työhistoriani alkoi tosi nuorena, 15-vuotiaana, ja työn imu on ollut valtava. Opin yläaste- ja lukioikäisenä leipomon tuote-esittelijänä, miten asiakassegmentit erotetaan ja muokataan myyntipuheet ja -tyyli niiden mukaan. Myyntityö on kontekstisidonnaista ja sama ajatus on kantanut työelämässä laajemminkin. 

Opiskelin Tampereen yliopistossa valtio-oppia ja hallintotieteitä, olen gradua vaille valmis maisteri. Opiskelun ohessa työskentelin matkailualalla myyntiassistenttina ja siellä työnkuvani laajeni mm. isännöintitoimintaan ja sitä kautta pääsin mukaan ERP-projektiin. Hetken kuluttua huomasin olevani pääkäyttäjä ja siirryin kokonaan ERP-projektiin.  Siitä alkoi polkuni IT- ja projektimaailmaan. 

Halusin oppia IT-projektien maailmasta lisää pöydän toiselta puolelta eli konsultin näkökulmasta ja menin IT-taloon töihin. Valitettavasti korona siirsi hyvin nopeasti työt etäkonttoreihin, eikä konsultin työ etänä tuntunut minulle oikealta. 

Tuki, jolta on hyvä ponnistaa 

Juuri sopivasti näin Tampereen Energian työnhakuvideon LinkedInissä: pyöräilevä esihenkilö kertoi, millä meiningillä täällä tehdään töitä ja sain tosi monta hyvää osumaa siitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Työn vaikuttavuus ja merkittävyys ovat minulle keskeisiä ja energiasektorilla on myös geopoliittinen silta valtio-oppiin. Täällä oli projekti odottamassa, pääsin kehittämään toimintaa toimialalla, jossa tehdään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä.  

Tulin kehittämään projektitoimintaa liiketoimintateknologiat-yksikköön. Sen jälkeen työnkuvaani on nopeasti kehitetty organisaation kehityksen myötä. Sanoin rohkeasti kyllä, kun minua kysyttiin tuote- ja palvelukehityspäälliköksi.   

Nautin erityisesti siitä, kun tiimiläiseni menestyvät omassa työssään. Haluan luoda heille mahdollisimman hyvät onnistumisen edellytykset. Kun on motivoituneet asiantuntijat, joilla on oikeat työkalut ja tekemistä tukevat sujuvat prosessit, sekä ihmiset että työt onnistuvat. Häivyttäisin itseni mielelläni taustalle ja olisin se tuki, jolta on hyvä ponnistaa. On mahtavaa löytää, mikä motivoi ihmistä ja nähdä, miten tiimiläiset tsemppaavat toisiaankin. Se tuo todellista jatkuvuutta ja luo hyviä vuorovaikutuksen ketjuja. 

Oma historiani IT-maailmassa sekä palveluliiketoiminnassa, jossa asiakaskokemus oli keskiössä, on vahvana taustana sille, että pystymme kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä asiakaslähtöisemmiksi. 

Arvoa tuottava energiakumppani 

Uskon, että kaukolämpö on paljon enemmän kuin vain energiaa. Tiimini tavoitteet muodostuvat sen ympärille, miten voimme auttaa asiakasta ja miten tarjoomamme on sellaista, että meistä tulee tärkeä ja arvoa tuottava energiakumppani. Tällä hetkellä tärkeä tehtäväni on rakentaa tiimi, jonka energiat sopivat yhteen ja jossa saadaan hyviä asioita aikaan. Historiassani minulla on ollut tiimejä, joissa on hyvässä hengessä saatu aikaan loistavia tuloksia. Nyt pyrin samaan erilaisessa toimintaympäristössä. 

Energia-ala on isosti murroksessa ja uskon, että tulemme muuttamaan monia toimintatapoja ja ajatusmalleja lähivuosina. Samaan aikaan haluamme vastata myös työelämässä yleisemmin tapahtuviin muutoksiin. Kilpailemme yhtaikaa sekä asiakkaista että osaajista. Haluaisin tukea muutosta myös omassa roolissani ja vahvistaa sitä, että on rohkeutta pakittaa, jos joku asia ei toimikaan. Ketteryys tuo mahdollisuuksia ajatella toisin. Ketteryyden edellytys on luottamus asiantuntijoihin, jotka tunnistavat signaaleita ja uskaltavat keksivät uusia ratkaisuja. Kaikki haluavat olla ketteriä, mutta se ei ole työkalu, se on ajattelutapa. 

Vapaa-ajallani harrastan kestävyysliikuntaa: pyöräilyä, juoksua, uintia ja hiihtoa. Kaikkein rakkain harrastus on kuitenkin polkujuoksu. Käyn myös mielelläni festareilla ja konserteissa, myös ulkomailla. Ennen koronaa viimeisin keikka oli Lontooseen, kun kävimme katsomassa Drakea. Rokkia ja räppiä, kiitos!