Nyt on paras hetki haaveilla, fiilistellä ja ideoida tekemistä kesälomalle. Tästä artikkelista löydät suosikkimme kotikaupunkimme laajasta elämys- ja kokemusvalikoimasta. Kurkkaa vinkit ja valitse suosikkisi omalle bucket listillesi.

Tampereen maauimala

Kuin ulkomailla olisi! Tampereen maauimalassa pääsee äkkiä lomatunnelmaan, sillä aurinkotuolissa makoillessa voi tuntea olevansa kuin hotellin uima-altaalla. Vain palmut puuttuvat.

Tiesitkö, että Kalevassa sijaitsevan maauimalan energiaratkaisu on maailmanlaajuisestikin erityinen? Ekologinen järjestelmä takaa tasaisen lämpimät uimavedet koko uintikaudelle samalla, kun se toimii kaukojäähdytyksen tuotantolaitoksena.

Nokia Arena

Sattuiko sadepäivä? Ei hätää! Keskustan tuorein maamerkki Nokia Arena tarjoaa sekä sateensuojaa että viihdettä, sillä siellä järjestetään muutamia urheilu- ja musiikkitapahtumia kesänkin aikana.

Finlaysonin alue

Finlaysonin alue on Tamperetta parhaimmillaan: idyllisessä vanhassa tehdasmiljöössä voit ihastella historiaa huokuvia punatiilirakennuksia sekä kaupungin halki kulkevaa koskea vesivoimalaitoksineen.

Jos kävellessä kuumuus yllättää, kannattaa poiketa peremmälle alueen liiketiloihin. Finlaysonin alueen rakennukset on jäähdytetty Näsijärven syvänteestä kumpuavalla kaukojäähdytyksellä, joka pitää tilat miellyttävän viileinä kuumimpinakin kesäpäivinä. Kokeile esimerkiksi museokeskus Vapriikin pelimuseota tai ravintola Plevnan panimotuotteita.

Tampere-talo

Kaipaatko kesääsi kulttuuria? Tampere-talo ja Muumi-museo eivät hiljene kesäkuukausiksi, vaan ovat avoinna läpi suven. Tarjolla on muun muassa taidetta ja tietysti sukellus ikonisen valkoisen peikon maailmaan.

Tiesitkö, että Tampere-talo on energiankäytöltään täysin hiilineutraali? Kiitos kuuluu tamperelaiselle kaukolämmölle, jonka ansiosta tilat lämpiävät päästöttömästi.

Tammelan stadion

Tampereen sydämessä sijaitseva jalkapallopyhättö koki vastikään valtavan muodonmuutoksen, ja uusi, moderni stadion täyttää vaativammatkin kriteerit. Jokaiselta penkiltä avautuu esteetön näkymä kentälle, ja stadionin poikkeuksellinen kattojärjestelmä riippuu satametristen vaijereiden varassa. Katsomoon mahtuu 8000 jalkapallofania ja peliä voi seurata myös ravintolapöydästä käsin.

Kesällä stadionin sisätilat viilentyvät kaukojäähdytyksen voimin, kun taas talvella lämmöistä ja muun muassa kentän sulanapidosta huolehtii stadionin uumenissa virtaava kaukolämpövesi.

Torni-hotellin kattobaari Moro Sky Bar

Kaipaatko vaihtelua Näsinneulasta avautuviin maisemiin?

Tamperetta pääsee ihastelemaan yläilmoista käsin myös Hotel Tornin Moro Sky Barista. Korkeuksiin kohoavan hotellin baarissa ei ole sisäänpääsymaksua eikä ostopakkoa, joten 360-asteessa avautuvat maisemat voi käydä katsastamassa täysin ilmaiseksi.

Myös Torni-hotelli viilenee ekologisella kaukojäähdytyksellä, joten sielläkään ei tarvitse hikoilla helteellä.

Kauppakeskus Tullintori

Tampereen Tullin alue kehittyy kovaa vauhtia, ja viime aikoina sinne on keskittynyt erityinen hiilineutraalien kiinteistöjen keskus. Alueelta löytyy muun muassa lämmitykseltään ja jäähdytykseltään hiilineutraali kauppakeskus Tullintori, ja sen sisältä suursuosion saavuttanut leipomo Boulangerie Marco, jonka herkulliset leivonnaiset vievät kielen mennessään.

Sorsapuiston Puistokonsertti

Tampere on tunnettu puistokonserteistaan, joita järjestetään läpi kesän ympäri kaupunkia. Yksi isoimmista ja suosituimmista tapahtumista on Sorsapuiston Puistokonsertti, joka valtaa Tampere-talon takana sijaitsevan viheralueen joka elokuu.

Kotikaupungistamme tulee hiilineutraali

Elämyksiä ja kokemuksia hiilineutraaliudella höystettynä

Ilmastonmuutoksen torjumisessa energia on avainasemassa. Tampereella yhä useampi kiinteistö lämpiää ja viilenee hiilineutraalisti kaukolämmöllä tai kaukojäähdytyksellä.