Sähkis-palvelu

Tampereen Energian Sähkis-palvelu on maksuton energiasovellus asiakkaillemme.

Sähkiksessä seuraat energiankulutustasi vuositasolta aina tuntitasolle asti. Näet tekemiesi säästötoimien vaikutuksen lähes reaaliaikaisesti ja voit vertailla eri ajankohtia keskenään. Kaukolämmöstä  näet kulutukset myös lämpötilakorjattuna eli normeerattuna. Saat halutessasi tilattua kulutusraportit automaattisesti sähköpostiisi aina kuukauden alussa.

MSCONS-sanomapalvelu

Voit tilata kaukolämmön, kaukojäähdytyksen ja kaasun käyttöpaikan mittariluentatiedot käyttöösi MSCONS-sanomana.

Mittaustiedot lähetetään kerran päivässä, ja tiedot sisältävät datan tuntikohtaisesti.

Kulutuksenseurantatiedot suoraan omaan järjestelmään

Voit tilata energian kulutustiedot myös suoraan omaan kulutusseurantajärjestelmään. Uudiskohteissa kytkentä kannattaa tilata hyvissä ajoin ja ajoittaa mittaroinnin yhteyteen. Palvelun toimitusaika on noin kolme viikkoa.

Palvelun kytkennästä veloitetaan kytkentämaksu kohteen energialaskulla.

Huomaathan, että johdotus mittaukselle on kiinteistön vastuulla.

Energiamittarin pulssilähtö

Kaikista kaukolämpö- ja jäähdytysmittareistamme on saatavilla pulssilähtö asiakkaan omaan kulutuksen seurantaan. Pulssilähtö on saatavilla myös osin kaasumittauksista. Ylläpidämme pulssilähtöä myös mahdollisissa kiinteistön energiamittarin vaihdoissa. Huomioithan kuitenkin, että pulssivakio saattaa tällöin muuttua.

Pulssitietona välittyvät

  • energia- ja vesimäärä (MWh/m3) tai
  • kaasumittauksesta kaasun normaalitilavuus (m3n).

Energiamittarin Mbus-väylä

Kaukolämpö- ja jäähdytysmittauksesta voidaan siirtää mittaustietoja suoraan asiakkaan omaan kulutuksenseurantaan myös väyläliitynnän kautta.

Mbus-väylästä välittyvät muun muassa energia- ja vesimäärä (MWh/m3), sekä meno- ja paluulämpötilat (C). Ylläpidämme Mbus-väylää myös mahdollisissa kiinteistön energiamittarin vaihdoissa.

 

Mittareihimme on saatavilla muitakin liityntäkortteja, joiden hankinta ja ylläpito on kiinteistön vastuulla. Muiden kuin Mbus-väyläkorttien asentaminen sinetöityyn energiamittariin on sovittava Tampereen Energian kanssa, ja asennuskäynnistä veloitetaan Mbus-väyläasennuksen hinta.

Tilaa pulssilähtö tai Mbus-väylä

Palvelun kytkennästä veloitetaan kytkentämaksu kohteen energialaskulla.

Mittarin ulostulokytkennän tilauslomake

Mittarin ulostulokytkennän tilauslomake

Kaukolämpö- ja jäähdytysmittarilta voidaan siirtää mittaustietoja asiakkaan itse tekemää kulutuksenseurantaa varten. Tietoa voidaan antaa pulssimuotoisena (impulssi) tai väyläliitynnän (m-bus) kautta. Pulssitietona välittyvät energia- ja vesimäärä, väylätietona edellisten lisäksi myös lämpötilat. Kytkentähetkellä parijohtojen tulee olla asiakkaan puolesta mittarilla kytkentävalmiina. Palvelu on maksullinen ja se veloitetaan käyttöpaikkakohtaisesti energialaskulla. Väyläliityntä saattaa edellyttää mittarin vaihdon. Vaihto veloitetaan aiheutuneiden kustannusten mukaisesti. Toimitusaika on noin kolme viikkoa. Uudiskohteissa kytkentä kannattaa tehdä mittaroinnin yhteydessä. Lisätietoja palvelusta saat osoitteesta lampopalaute@tampereenenergia.fi. Voit tiedustella sitä meiltä myös maakaasumittausten osalta. Pakolliset kentät on merkitty *-merkinnällä.

Tilaajan tiedot

Nimi
Osoite

Kohteen tiedot

Kohteen osoite
Max. tiedoston koko: 5 MB.
Voit lisätä luetteloita, valtakirjoja ja kohteisiin liittyviä asiakirjoja.
Tampereen Energia käsittelee lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energian Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Mittauspalvelut
Jäikö vielä jotain kysyttävää tai etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Ota yhteyttä sähköpostitse!