Tampereen Energia on ollut Pirkanmaan luotettava voimanlähde jo yli sadan vuoden ajan. Tulevaisuudessa teemme energiasta entistäkin puhtaampaa.


1882

Sähkön käyttö Suomessa alkaa. Sähkövalo syttyy ensimmäistä kertaa Tampereella Finlaysonin kutomosalissa.

1891

Tampereen kasvava teollisuus tarvitsee sähköä. Ensimmäinen vesivoimalaitoksemme valmistuu Tammerkosken keskiputokseen.

1964

Kaukolämpö saapuu kaupunkiin! As Oy Länsipuisto on ensimmäinen kaukolämmöllä lämpiävä taloyhtiö Tampereella.

1971, 1977

Hervanta, Kaukajärvi, Tesoma, Lielahti… Kaukolämpö laajenee kattamaan uusia alueita sitä mukaa kun kaupunki kasvaa. Lämpöä tuotetaan lähellä, kun Naistenlahti 1 ja 2 otetaan käyttöön.

1996

Lisää vesivoimaa! Ostamme ja modernisoimme Finlaysonin vesivoimalaitoksen.

1997

Tampereen Energiasta tulee Suomen Hyötytuuli Oy:n osakas. Tuulisähköä virtaa meren rannalta Porista ja myöhemmin myös Raahesta.

2010

Teemme energiakäänteen. Käynnistämme mittavan investointiohjelman puhtaamman energiatuotannon luomiseksi. Jo nyt kaikki koteihin ja pienyrityksiin myymämme sähkö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä.

2012

Ensimmäinen kaukojäähdytysasiakkaamme liitetään uuteen kaukojäähdytykseen. Jäähdytysverkko laajenee pian koko Tampereen keskustaan.

2013, 2015

Kohti vihreää siirtymää! Sarankulman pellettilämpölaitoksemme valmistuu ja on Suomen suurin. Myös Hervannan hakelämpölaitos avataan.  Nyt yhä suurempi osa uusiutuvista polttoaineistamme tulee lähiseuduilta ja työllistää pirkanmaalaisia.

2016

Täytämme EU:n määrittämät ilmastotavoitteet reilusti etuajassa. Tammervoiman hyötyvoimalaitos valmistuu.

2018

Tampereen maauimala Kalevassa valmistuu. Sen vesi lämpiää kaukojäähdytysverkon paluuvedellä.

2023

Lielahdessa ryhdytään tuottamaan kaukolämpöä uusiutuvalla tuulivoimalla ja maailmankin mittakaavassa huippumoderni Naistenlahti 3 -biovoimalaitos valmistuu!

2030

Koko energiantuotantomme on täysin hiilineutraalia!