Tamperelainen kaukolämpö on ainoa laatuaan. Se tuotetaan paikallisissa voimalaitoksissa ja suurin osa siitä syntyy uusiutuvilla energianlähteillä kuten puulla, tuulivoimalla tai teollisuuden hukkalämmöillä. Asunnonostajat arvostavat kaukolämmön ympäristömyönteisyyttä ja huolettomuutta, ja hintavakaa kaukolämpö on valttikortti myös asunnon jälleenmyyntiarvon kannalta.  

Säästöä asumiskustannuksiin

Koska tamperelainen kaukolämpö ei ole sidoksissa fossiilisten polttoaineiden hinnanmuutoksiin tai sähkömarkkinoiden heiluntaan, sen hinta on hyvin vakaa. Myös laitteiston elinkaari on pitkä, eli lämmitykseen ei tarvitse investoida vielä kymmeniin vuosiin asunnon ostamisen jälkeen.

Hintavakaus helpottaa taloyhtiön taloudenpitoa ja pitää asumiskustannukset kohtuullisena myös tulevaisuudessa.

Huolettomuutta arvostavan ostajan valinta

Taloyhtiöille kaukolämpö on synonyymi huolettomuudesta. Lämmitys toimii taustalla, eikä vaadi taloyhtiöltä tai sen hallitukselta työtä tai valvontaa. Vikatilanteet ovat harvinaisia, mutta niiden sattuessa taloyhtiö voi kääntyä meidän puoleemme.

Vastuullista lämmitystä asumiseen ja rakentamiseen

Tampereella kaukolämpö on jo nyt hyvin vähäpäästöistä: jopa 80 % tuotetaan uusiutuvilla energian lähteillä. Täysin hiilineutraalia kaukolämpömme on viimeistään vuonna 2030.

Mikäli taloyhtiö haluaa, se voi ostaa kaukolämpönsä jo nyt täysin hiilineutraalina. Kun kiinteistö kytketään kaukolämpöverkkoon, hiilineutraalia kaukolämpöä voi käyttää myös rakentamisen ajan lämmittämiseen.

Ota yhteyttä

Tero Lähteenmäki

Myyntipäällikkö, kiinteistösijoittajat ja -omistajat

Valtteri Hirvelä

Myyntipäällikkö, rakennusliikkeet