Tamperelainen rakennusyhtiö Gradina Oy valitsi kaukolämmön rakennuskohteensa lämmitysmuodoksi mm. sen hiilineutraaliuden takia. Kaukolämpö onkin Tampereella paras ja suosituin lämmitysratkaisu, jonka kustannustehokkuus ja edut tulevat esiin tiuhaan asutuilla asuinalueilla. Kaukolämmön avulla voidaan saavuttaa kustannussäästöjä ja pienentää asuinalueen ilmastovaikutuksia. Kaukolämpö on toimintavarma lämmitysratkaisu kiinteistön koko elinkaaren ajan. Laajan verkoston ansiosta kaukolämpö on helposti saatavilla Tampereella ja lähikunnissa. Monipuoliset lämmönlähteet takaavat vakaan hinnan ja hiilineutraaliuden.

Gradina Oy:n tavoitteena on rakentaa kestäviä ja laadukkaita koteja sekä tiloja pitkällä elinkaariajattelulla. Gradina käyttää varmoja ja kestäviä rakenneratkaisuja kohteissaan, ja siksi kaukolämpö on heille luonnollinen valinta. Heitä houkuttelivat myös kaukolämmön riskittömyys, toimintavarmuus ja hyvä lämmönsäätömahdollisuus. Lisäksi kaukolämpö mahdollistaa muun muassa lattialämmityksen ja lattiatason ikkunat rakennuskohteissa palvellen näin loppukäyttäjän asuinmukavuutta.

Kaukolämpö on paras lämmitysmuoto kaikille kiinteistöille

Tampereen Energia on luotettava yhteistyökumppani ja toteutamme sovitut asiat tehokkaasti. Asiakkaanamme varmistat, että lämmitysratkaisusi ovat ympäristön kannalta kustannustehokkaimpia. Tamperelaisen kaukolämmön asiakkaana et sitoudu yhteen lämmönlähteeseen, koska joustava ja kehittyvä kaukolämpöverkko mahdollistaa monipuolisen lämmöntuotannon ja uusimmat teknologiat. Joustavan tuotantorakenteen ansiosta olemme pystyneet takaamaan kaukolämmön tasaisen hinnan.  

Kohta valmistuva uuden ajan biovoimalaitos Naistenlahti 3 tuottaa entistä puhtaampaa kaukolämpöä asiakkaillemme jo kuluvan vuoden lopulta alkaen. Tamperelaisen kaukolämmön tuotannossa ei ole käytetty koskaan kivihiiltä. Tavoittenamme on olla hiilinegatiivinen vuoteen 2040 mennessä.

Puhdas kaukolämpö on koko Tampereen kaupunkialueen suurin ilmastoteko!

Katso videosta Gradinan aluejohtaja Heikki Majurin mietteet kaukolämmön ylivertaisuudesta lämmitysmuotona myös rakennusliikeen kannalta.

Lähilämpö hiilineutraali

Kaukolämpö on vastuullinen valinta

Tampereen Energian Lähilämpö Hiilineutraali tuotetaan 100 % uusiutuvilla energian lähteillä.