Energia-asiat ovat juuri nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Moni taloyhtiö onkin herännyt pohtimaan, mikä olisi paras ratkaisu hoitaa asuntojen ja lämpimän käyttöveden lämmitys sekä vähentää energiankäyttöä. Myös lämmitysjärjestelmän hiilijalanjälki ja energiakustannukset puhuttavat niin suurissa kuin pienissäkin yhtiöissä.

Tältä sivulta löydät lisätietoa tamperelaisesta kaukolämmöstä sekä tukea valintoihin, olipa kyse sitten lämmitysmuodon vaihtamisesta, energiatehokkuuden parantamisesta tai lämmityksen muuttamisesta hiilineutraaliksi.

Tamperelainen kaukolämpö on huolettomuutta arvostavan taloyhtiön valinta

Kaukolämmöllä kotisi ja sen käyttövesi lämpiävät toimintavarmalla, ympäristöystävällisellä ja edullisella Tampereen Energian kaukolämmöllä. Kaukolämpö on ennen kaikkea palvelua: me huolehdimme, että lämpöä riittää säällä kuin säällä ja että sitä tuotetaan fiksusti eli tuoreimpia teknologioita ja uusiutuvia energian lähteitä hyödyntäen. Jatkuva kehittyminen kuuluu kaukolämmön hintaan, eikä sinun tarvitse nähdä sen eteen vaivaa tai tehdä kalliita investointeja.

Ei ole kahta samanlaista kaukolämpöä

Kaukolämpö on hyvin paikallinen tuote, ja esimerkiksi lämmöntuotannossa käytetyt polttoaineet ja sen johdosta myös kaukolämmön hinta eroavat merkittävästi alueittain. Tampereella uusiutuvalla energialla tuotetaan jopa 86 % kaukolämmöstä, ja vuoteen 2040 kaukolämmön hiilijalanjälki muuttuu negatiiviseksi.

Tietoa taloyhtiön päätöksenteon tueksi

Kerrostaloja ja taivasta

Taloyhtiöiden lämmitysmuotojen vertailu

Lämmönlähteessä käytettävän energian hinnan ja ekologisuuden lisäksi valintaan vaikuttavat muun muassa rakennuksen koko, energiankulutus sekä investointi- ja käyttökustannukset.

Lämmityksen hiilijalanjäljen pienentäminen

Sisätilojen ja käyttöveden lämmittäminen on yksi suurimmista suomalaiskotien päästöjen aiheuttajista. Lämmitysjärjestelmällä on suuri merkitys siihen, minkälainen kodin hiilijalanjäljestä muodostuu.

Ilmainen opas

Onnistu energiaremontissa – lataa opas

Avaimet onnistuneeseen energiaremonttiin löydät ilmaisesta oppaastamme.

Hyödyllisiä linkkejä sujuvaan ja mukavaan arkeen

Uusimme kaukolämmön etäluentalaitteet

Uusimme asiakkaidemme kaukolämmön, jäähdytyksen ja kaasun etäluentalaitteet vuoden 2024 aikana. Uuden sukupolven etäluentalaite seuraa energiankulutusta entistäkin luotettavammin myös haastavissa olosuhteissa.

Älykäs lämmönohjaus on helppo tapa leikata energiankulutus

Perinteisesti kaukolämpöä ohjataan ulkolämpötilan mukaan, mutta älykkäällä ohjauksella lämmitystä säädetään huoneistojen todellisten olosuhteiden perusteella. Jos lämpötila nousee yli asetetun tavoitteen, järjestelmä säätää kaukolämpöä automaattisesti pienemmälle. Tällöin asuntojen lämpötila pysyy miellyttävämpänä samalla, kun energiaa kuluu vähemmän.

Lisäksi järjestelmä tasoittaa kaukolämmön kulutuspiikkejä eli ajoittaa tilojen ja käyttöveden lämmittämisen eri hetkiin. Kun kulutuspiikit madaltuvat, kaukolämmön tehomaksu voi laskea.

Uusi lämmönvaihdin voi alentaa kaukolämmön tehomaksua

Tiensä päässä olevan lämmönvaihtimen uusiminen on helppo tapa pienentää kaukolämmön tehomaksua. Kun lämmönjakolaitteistolla alkaa olla ikää, se käyttää lämpöä tehottomasti, ja vettä joudutaan juoksuttamaan laitteiston läpi tavallista enemmän. Se nostaa lämmityksen perusmaksua.

Lämmönvaihdinremontti on kuitenkin yksi helpoimmista energiaremonteista, sillä se on mahdollista tehdä yhdessä päivässä, ja säästö näkyy heti.

Sulanapitopalvelu pitää maan sulana ja lisää pihan turvallisuutta

Kaukolämmön avulla saat pidettyä myös kiinteistösi kulkuväylät, piha-alueet, ajoluiskat ja sisääntulot sulina ja turvallisina. Sulanapitopalvelumme avulla lumityöt helpottuvat ja aurauksen sekä muun kunnossapidon tarve vähenee.

Tavataanko?

Kuinka voimme auttaa?

Kristian Ruohomäki

Kaukolämmön asiakkuuspäällikkö, taloyhtiöt ja isännöitsijät

Minna Tuovinen

Kaukolämmön asiakkuuspäällikkö, taloyhtiöt