Tampereen Energian myymän energian ominaispäästöt vuonna 2022

  • Sähkö: 142 g/kWh
  • Lämpö: 154 g/kWh
  • Jäähdytys: 0 g/kWh

Mitä tarkoittaa ominaispäästö?

Ominaispäästö (ominaispäästökerroin) tarkoittaa CO2-päästöjen määrää, joita on syntynyt myytyä energiayksikköä kohden. Luvut päivitetään vuosittain.

Kaukolämmön päästöt vähenevät jatkuvasti

Sähkölaitoksen kaukolämpö tuotetaan paikallisesti pääosin Naistenlahden ja Lielahden voimalaitoksissamme lämmön ja sähkön yhteistuotantona. Yhteistuotannon ansiosta jopa 90 % polttoaineen sisältämästä energiasta saadaan hyödynnettyä sähkönä ja lämpönä. Näin säästetään keskimäärin kolmannes energiasta verrattuna siihen, että lämpöä ja sähköä tuotettaisiin omissa prosesseissaan. Päästöt vähenevät samassa suhteessa.

Vuonna 2010 tehdyn energiakäänteen ansiosta kaukolämpömme tuotannon hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet noin 30 % reilun 10 vuoden aikana.

Kaukojäähdytyksen tuotannossa käytämme ainoastaan uusiutuvaa sähköä. Näin ollen Tampereella kaukojäähdytyksen voidaan sanoa olevan täysin päästötöntä.

Lähilämpö Hiilineutraali

Hiilineutraalia kaukolämpöä

Jo nyt osa myymästämme lämmöstä on saatavana hiilineutraalina! Lähilämpö Hiilineutraali on tuotettu 100 % uusiutuvilla energian lähteillä. Hiilineutraalin kaukolämmön valitseminen on helpoin tapa pienentää kiinteistön päästöjä.