Sähkis-palvelu on siirtynyt uuteen osoitteeseen

Sähkis-palvelun kirjautumisosoite on muuttunut. Jos olet käyttänyt palvelua mobiililaitteellesi ladatusta kuvakkeesta, lataathan kuvakkeen uudelleen niin palvelu toimii jatkossakin.

Näin helppoa Sähkis-palvelun käyttöönotto on

1

Rekisteröidy

Rekisteröidy Sähkiksen sivuilla pankkitunnuksilla. Valitse haluamasi käyttäjätunnus ja salasana. Yrityskäyttäjänä tarvitset rekisteröitymiseen yrityksen asiakasnumeron ja sopimustunnuksen.

2

Katso vahvistus sähköpostistasi

Sähköpostiisi tulee vahvistus rekisteröitymisestä. Tarkista myös roskapostilaatikkosi, ettei viesti ole mennyt sinne.

3

Kirjaudu Sähkikseen

Kirjaudu Sähkikseen käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Onneksi olkoon! Voit alkaa käytön.

Seuraa energiankulutustasi

Sähkiksessä seuraat energiankulutustasi vuositasolta aina tuntitasolle asti. Näet tekemiesi säästötoimien vaikutuksen lähes reaaliaikaisesti ja voit vertailla eri ajankohtia keskenään. Kaukolämmöstä  näet kulutukset myös lämpötilakorjattuna eli normeerattuna. Saat halutessasi tilattua kulutusraportit automaattisesti sähköpostiisi aina kuukauden alussa.

Kaikki lasku- ja sopimustiedot yhdessä paikassa

Laskusi arkistoituvat palveluun selkeässä aikajärjestyksessä. Näet laskuistasi niiden maksun tilan ja eräpäivän. Erääntymättömälle laskulle voit tehdä eräpäivän siirron kätevästi suoraan Sähkis-palvelussa. Näet myös verkkopalvelusopimuksesi tiedot palvelusta.

Tieto sähkö- ja lämpökatkoista suoraan sähköpostiisi

Energian keskeytyksiä sattuu aniharvoin, mutta lämmön ja jäähdytyksen asiakkaat saavat näistä tiedon Sähkiksen avulla suoraan sähköpostiinsa. Saat viestit automaattisesti sen jälkeen, kun olet ensimmäisen kerran kirjautunut palveluun. Voit lisätä keskeytystiedon vastaanottajaksi kiinteistökohtaisesti myös muita vastaanottajia, kuten huoltoyhtiön tai taloyhtiön edustajat.

Hyvä, selkeä ja helppokäyttöinen palvelu. Se opastaa ja informoi käyttäjiä todella hyvin

Opin tunnistamaan paremmin kodin sähkösyöpöt ja muuttamaan kulutustottumuksiani

Asiakaspalautteita sähkis-palvelusta

Sähkön siirtoasiat löydät Sähköverkon Sähkis-palvelusta

Tampereen alueella sähkön siirtoyhtiönä toimii tytäryhtiömme Tampereen Energia Sähköverkko Oy.

Sähkön siirron tiedot löydät Sähköverkon Sähkiksestä: sähkön kulutukset, laskut, sähkökatkojen keskeytysviestinnän sekä sähkön pientuotannon tuottotiedot.

Jos olet sekä sähkön siirron että sähkönmyynnin asiakkaamme, voit käyttää kumpaakin palvelua niin halutessasi. Silloin näet Sähkiksestä sekä myynnin että siirron laskutiedot.

Tuliko mieleesi kysymyksiä? Saatat löytää niihin vastauksen alta

Sähkis-palvelu: kirjautuminen ja rekisteröityminen

Kenelle Sähkis-palvelu on tarkoitettu?

Sähkis on Tampereen Energian asiakkaille suunniteltu palvelu kulutuksen seurantaan ja muuhun sähköiseen asiointiin. Kehitämme palvelua koko ajan. Tampereen Energia Sähköverkon sähkön siirtoasiakkaille on oma Sähkis-palvelu.

Miten pääsen kirjautumaan sisään Sähkikseen?

Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi ja salasanan olet itse keksinyt rekisteröitymisen yhteydessä. Jos olet uusi käyttäjä, rekisteröidy ensin pankkitunnuksillasi. Yrityksen edustajana tarvitset rekisteröitymiseen myös yrityksen asiakasnumeron ja sopimustunnuksen, jotka löydät laskusta.

Olen unohtanut Sähkis-salasanani, miten pääsen kirjautumaan?

Voit tilata uuden salasanan kirjautumissivulla olevasta Unohtuiko salasana? -painikkeesta. Saat sähköpostiisi linkin salasanan vaihtamiseen. Viesti tulee muutaman minuutin kuluessa, tarkistathan tarvittaessa roskapostikansion.

Sisäänkirjautumisen jälkeen Sähkis-palvelu antaa virheilmoituksen, ettei minulla ole oikeutta nähdä sivua. Mistä on kyse?

Ostatko sähkösi kenties jostain toisesta sähköyhtiöstä eli et ole Tampereen Energian asiakas? Tampereen Energia Sähköverkon siirtoasiakkaille on oma Sähkis-palvelu, johon pääset täältä.

Sisäänkirjautuminen Sähkikseen ei onnistu, mutta rekisteröityminen kertoo, että minulla on jo käyttäjätunnus. Miten toimia?

Olet todennäköisesti rekisteröitynyt sähköisten palvelujemme käyttäjäksi aiemmin eri sähköpostiosoitteella. Jos et saa sähköpostiisi myöskään salasanan vaihtolinkkiä kirjautumissivun ”Unohtuiko salasanasi?”-painikkeesta etkä pääse enää vanhaan sähköpostiosoitteeseesi käsiksi, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Kerrothan viestissäsi vanhan sähköpostiosoitteesi, jos vain muistat sen.

Miten saan lisättyä Sähkis-palveluun uuden asiakkuuden, kuten isännöimäni taloyhtiön?

Lähetä yhteydenottolomakkeella listaus niiden asiakkuuksien nimistä ja asiakasnumeroista (tai y-tunnuksista), joiden käyttöoikeudet haluat käyttäjätunnuksillesi lisättävän. Voit tehdä ilmoituksen myös suoraan Sähkis-palvelun kautta sivun alareunasta löytyvästä Asiakaspalvelu-linkistä.

Olen toisen henkilön edunvalvoja tai valtuutettu. Miten näen edustamani henkilön energiatiedot Sähkiksestä?

Lähetä meille yhteydenottolomakkeella listaus asiakkaan nimestä ja asiakasnumeroista, joiden käyttöoikeuden haluat käyttäjätunnuksillesi lisättävän. Voit tehdä ilmoituksen myös suoraan Sähkis-palvelun kautta sivun alareunasta löytyvästä Asiakaspalvelu-linkistä.

Mitä eroa on asiakas- ja käyttäjätiedoilla Sähkiksessä?

Asiakas on se taho (henkilö tai yritys), jolla on sopimussuhde Tampereen Energian kanssa. Asiakkaalla on oma asiakasnumero.

Palvelun käyttäjä on henkilö, joka käyttää Sähkis-palvelua ja jolla on oikeus katsoa asiakastietoja palvelussa. Esimerkiksi isännöitsijä on käyttäjä ja hänen isännöimänsä taloyhtiö puolestaan asiakas.

Jos muutat tietoja Oma profiili -sivulla, koskee muutos ainoastaan käyttäjän tietoja ja sähköisen palvelun käyttämistä.

Miten Sähkis toimii, jos olen sekä kuluttaja-asiakas että yrityskäyttäjä?

Jos olet rekisteröitynyt Sähkis-palveluun yrityskäyttäjänä ja sinulla on myös omia henkilökohtaisia sopimuksia, pääset siirtymään yritys- ja kuluttajatilien välillä palveluun kirjautumisen jälkeen oikean yläkulman alasvetovalikon kautta.

Jos sen sijaan olet rekisteröitynyt kuluttaja-asiakkaana ja haluaisit tarkastella myös yrityksesi tietoja, lähetä meille Sähkiksen kautta viestillä pyyntö lisätä tunnuksillesi yrityksesi asiakkuus. Viestin pääset lähettämään alareunan Asiakaspalvelu-osiosta tai yhteydenottolomakkeella. Kirjoita viestiin käyttäjätunnuksesi, yrityksen nimi sekä yrityksen asiakasnumero tai y-tunnus.

Miten saan Sähkis-sovelluksen matkapuhelimeeni?

Sähkistä ei löydy sovelluskaupasta (Google Play tms.), vaan käytämme PWA-ratkaisua (progressiivinen web app). Sen lataaminen mobiililaitteelle tuo käyttöön uuden teknologian app-ratkaisun, joka on Googlen kehittämä ja nopeasti yleistyvä. Lataa siis kuvake aloitusnäytölle, kun olet kirjautunut ensin Sähkikseen mobiilin selaimella, niin jatkossa palvelu toimii kuten muutkin sovellukset ja lisäksi paremmin, kuin mobiilin selaimessa.

Mikä on PWA Sähkikseen liittyen?

PWA on Googlen kehittämä webapplikaatio, joka tuo käyttäjälle paljon etuja normaaliin selaimella käytettävään verkkosivustoon verrattuna. PWA käyttää koko näytön tilaa ilman osoiteriviä ja sen kautta voidaan myös lähettää käyttäjälle push-ilmoituksia. Sähkiksestä näitä ilmoituksia lähetetään tässä vaiheessa kaukolämmön ja jäähdytyksen keskeytyksistä, jos käyttäjä on ilmoitukset sallinut.

PWA latautuu käyttöön nopeasti verkkoyhteydestä riippumatta. Koska kyseessä on Googlen kehittämä ratkaisu, ovat sen ominaisuudet kattavammin käytössä Androidilla kuin iOS:lla. Käytännössä tämä tarkoittaa push-ilmoitusten puuttumista iOS-laitteilla (iPhone).

Sähkis-palvelu: energiankulutus

Mistä Sähkiksen kulutustiedot tulevat?

Palvelusta näet kulutustiedot, joka on saatu käyttöpaikalla olevalta etäluettavalta mittarilta. Mitattu kulutus kuvaa energian käyttöäsi parhaimmillaan tunnin tarkkuudella, normaalisti parin vuorokauden viiveellä.

Miten voin vertailla kulutustani edellisiin vuosiin?

Vertaa-painike tulee näkyviin Kulutus-sivulla, kun valitset suodattimesta jonkin muun ajanjakson kuin ’viimeiset 5 vuotta’ ja painat päivitä-nappia. Kaukolämmön osalta voit valita vertailtavaksi mitatun kulutuksen tai normeeratun (lämpötilakorjatun) kulutuksen, muissa tuotteissa vain mitatun kulutuksen. Voit vertailla joko yhden kahden tai kolmen vuoden takaiseen kulutusdataan.

Mitä kaukolämmön normeerattu kulutus tarkoittaa Sähkiksessä?

Kaukolämmön normeerattu kulutus tarkoittaa lämpötilakorjattua kulutusta. Mitattu kulutus normeerataan, jotta pystytään vertailemaan lämpötilaltaan erilaisia ajanjaksoja lämmityksen osalta paremmin. Laskennassa käytetään kohteen mitattua kulutustietoa, kiinteistön tietoja sekä lämmitystarvelukuja.

Lämmitystarveluvun laskee Ilmatieteen laitos. Sen avulla voidaan vertailla rakennusten energiankäyttöä eri ajanjaksoina tai eri paikkakunnilla. Käytämme vertailukauden lämmitystarvelukuina vuosien 1981-2010 keskiarvoja.

Saanko tilattua kulutusraportit automaattisesti sähköpostiini?

Kyllä saat. Automaattinen kuukausiraportti löytyy Omasta profiilista Ilmoitukset-sivulta, jonne pääset oikean yläkulman alasvetovalikosta. Klikkaa vain haluamasi tuotteen kuukausiraportit päälle, niin saat raportin automaattisesti sähköpostiisi aina kuun alkupäivinä.

Miksi samalle tunnille näkyy Sähkiksessä sekä sähkönkulutusta että sähköntuotantoa?

Sähkiksessä näytämme kulutustiedot tällä hetkellä tunnin tarkkuudella. Mittarilta tiedot on kuitenkin mahdollista saada 15 minuutin tarkkuudella eli tunnin sisällä voi olla esimerkiksi 15 min, jolloin pientuotantoasi on ollut kulutusta enemmän ja 45 min kulutusta on ollut enemmän kuin tuotantoa. Tällöin samalle tunnille näytetään sekä kulutusta että tuotantoa.

Mistä keskilämpötila saadaan?

Keskilämpötila kuvaa ulkolämpötilan keskiarvoa valitulla ajanjaksolla. Lämpötila saadaan Ilmatieteenlaitokselta. Tampereella mittauspisteenä on Härmälän mittausasema. Muilla paikkakunnilla mittauspisteeksi valitaan käyttöpaikan postinumeron mukaan lähin mittausasema.

Miksi Sähkiksessä käyttöpaikalta puuttuu kulutustietoja?

Etäluettavat mittarit luetaan päivittäin. Aina lukeminen ei kuitenkaan onnistu, ja päivän kulutustiedot saattavat jäädä joko kokonaan tai osittain saamatta. Kulutustiedot päivittyvät kuitenkin heti, kun etäyhteys saadaan toimimaan.

Miten näen yrityksen tietojen lisäksi myös kotini kulutustiedot?

Sähkis-palveluun on tehty erilliset tilit kuluttajille ja yrityksille, jotka kuitenkin molemmat näkyvät samoilla tunnuksilla kirjautuessa. Klikkaa siis oikeasta yläkulmasta nimesi kohdalta alasvetovalikko auki ja sieltä löydät kuluttajatilin, kun olet yrityspuolella ja päinvastoin.

Miksi Sähkis-palvelun ja laskun kulutustiedot eivät täsmää?

Tuntisarjojen esitystä varten joudutaan tekemään jonkin verran pyöristystä Sähkis-palvelussa verrattuna laskutuksen tietoihin. Laskutettava energia on täsmällisemmin esitetty ja oikein.

Sähkis-palvelu: laskutustiedot

Miten voin Sähkiksessä muuttaa laskun eräpäivää?

Laskun eräpäivän muuttaminen onnistuu Laskutus-sivulla eräpäivän edessä olevasta sinisestä kalenterikuvakkeesta. Eräpäivää pystyy muuttamaan, jos eräpäivä on tulevaisuudessa eikä sitä ole vielä muutettu aikaisemmin. Jos kuvake on harmaana, ei eräpäivää pysty muuttamaan.

Miten saan muutettua laskutusrytmiäni palvelussa?

Saat muutettua sitä Sähkis-palvelun sopimustiedoissa, jonne pääset Yhteenveto-sivun asiakastiedoista. Sinistä Päivitä-painiketta klikkaamalla voit valita alasvetovalikosta haluamasi laskutusrytmin. Muistathan vielä tallentaa valinnan levykkeen kuvasta.

Miten voin ilmoittaa laskutustietojen muuttumisesta?

Laskutustietojen muutoksen voit ilmoittaa joko Sähkis-palvelun alaosan Asiakaspalvelu-osion kautta lähettämällä meille viestin tai nettisivujemme yhteydenottolomakkeella valitsemalla aiheeksi Laskutus.

Voinko ilmoittaa osoitteenmuutoksen Sähkiksen kautta?

Voit päivittää postiosoitteesi Sähkis-palvelun Asiakastiedoissa, jonne pääset Koti-sivulta nimen perässä olevasta kolmesta pisteestä. Tietojen päivittäminen onnistuu yläreunan Päivitä-painiketta klikkaamalla.

Postiosoitteeseen lähetämme kaikki paperisena toimitettavat tiedotteet ja muun postin, kuten sopimusvahvistuksen. Asiakastiedoissasi voi olla vain yksi postiosoite ja lähetämme siihen myös laskut, jos et ole ilmoittanut erillistä laskutusosoitetta tai tehnyt esimerkiksi e-laskusopimusta. Ilmoitamme postiosoitteen muutoksesta myös verkkoyhtiölle ja sähkön valtakunnalliseen tietojärjestelmä Datahubiin, jos olet sähkön myynin asiakkaamme.

Näenkö palvelusta sopimustietoni?

Löydät sopimuksesi tiedot Sähkiksestä Asiakastietojen takaa. Pääset sinne joko Koti-sivulta nimen perässä olevasta kolmesta pisteestä tai Yhteenveto-sivun Asiakastiedoista. Valitse siellä vasemmalta ylhäältä kohta ’Sopimus’.

Sopimusmuutoksia ei palvelun kautta tällä hetkellä pysty tekemään. Myynnissä olevat tuotteemme löydät nettisivuiltamme ja sitä kautta voit myös tehdä uuden sopimuksen. Sopimuksen voit irtisanoa yhteydenottolomakkeella valitsemalla yhteydenoton aiheeksi Sopimuksen päättäminen.

Mistä näen, kuinka paljon laskua on kertynyt kuluvalta kuukaudelta?

Sähkiksen Laskutus-sivulla näet keskeneräiset laskut valitsemalla suodattimesta tilaksi Kesken. Huomioithan, että keskeneräisen laskun summassa on huomioitu ne kulutustiedot, jotka meillä on tiedossa päivitysajanhetkellä eli summa ei päivity reaaliajassa. Saat kuitenkin suuntaa antavan näkymän siihen, mitä suuruusluokkaa seuraava lasku on.

Sähkis-palvelu: keskeytysviestintä

Miten saan tiedon energian keskeytyksestä?

Lähetämme kaukolämmön ja jäähdytyksen keskeytysilmoitukset Sähkis-palvelun käyttöönottaneille asiakkaillemme automaattisesti käyttäjätunnuksena toimivaan sähköpostiosoitteeseen. Palvelun kautta voit lisätä ilmoituksille myös muita vastaanottajia käyttöpaikkakohtaisesti – tämä onnistuu asiakastietojen kautta.

Lisäksi voit tilata kaukolämmön keskeytystiedotteet myös tekstiviestillä ottamalla käyttöön LämpöSTOP-palvelun.

Huom! Automaattinen keskeytysviestintä ei koske kaasun tai sähkön myynnin asiakkaita. Kaasun asiakkaille ilmoitamme mahdollisista keskeytyksistä erikseen ja sähköasiakkaat saavat ilmoitukset paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä.

Miten tiedotan muita tulevasta keskeytyksestä?

Sähkiksen Vikapalvelu-sivulla voit välittää keskeytystiedotteen eteenpäin klikkaamalla kyseisen keskeytysrivin perässä olevasta Ilmoita-painikkeesta. Kirjoita haluamasi sähköpostiosoite Muut vastaanottajat -kenttään ja paina Lähetä.