Huomisen haasteista ei selvitä eilisen ratkaisuilla. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja hillitä ilmastonmuutosta paikallisesti. Tämä tarkoittaa investointeja hiilineutraaleihin ratkaisuihin sekä uusien vaihtoehtojen kartoittamiseen. Asiakkaanamme ja kumppaninamme voit luottaa, että käytössäsi on paras mahdollinen ratkaisu – ilman omaa investointia.

Kaukolämpö uudistuu jatkuvasti

Kaukolämpöverkon vahvuus on sen avoimuus ja kyky hyödyntää uusimpia teknologioita ja tuottaa lämpöä erilaisista energiavirroista. Lämmöntuotannossa käytetään yhä enemmän uusiutuvia energialähteitä. Niiden rinnalle on kehittynyt myös monipuolisia pientuotantoratkaisuja, joissa lämpöverkkoon myydään ylijäämälämpöä ja lämpöä kierrätetään fiksusti.

Uudet palvelumme tulevat yhdistämään entistä paremmin sähkö-, lämpö- ja jäähdytysverkkomme. Tulevaisuudessa ja yhdessä asiakkaiden kanssa nämä verkot keskustelevat älykkäällä tavalla keskenään.

Kehitys perustuu dialogiin

Meidät on palkittu kahdesti kaukolämpö-alan palkinnolla rohkeasta dialogista asiakkaiden kanssa. Tämä on myös tuotekehityksemme perusta: yhdessä asiakkaiden kanssa.

Tältä sivustolta löydät lisää tietoa käynnissä olevista ja jo toteutuneista innovaatio- ja kehityshankkeistamme niin kaukolämmön, -jäähdytyksen kuin sähkönkin saralla.

Valmistuneet hankkeemme

Hiedanrannasta ensimmäinen hiilineutraali asuinalue Tampereelle

Tampereen Energian suunnittelema, maailman mittakaavassakin edistyksellinen, aluelämpöverkko mahdollistaa ensimmäisen lämmitykseltään hiilineutraalin asuinalueen Tampereelle. Hiedanrannan matalalämpöverkko antaa mahdollisuuden hyödyntää entistä energiatehokkaammin erilaisia matalalämpöisiä lämmönlähteitä, kuten kiinteistöjen hukkalämpöä.