Vaihdamme kaukolämmön, jäähdytyksen ja kaasun etäluentalaitteet uusiin modernimpiin etäluentalaitteeseen. Niiden avulla keräämme mittaustietoa entistäkin luotettavammin ja tarkemmin, ja tämä näkyy sinullekin jatkossa mm. Sähkis-palvelun ajantasaisempana energiatietona. Laitteen uusiminen on sinulle maksutonta.

Kiinteistöön ei tule energiakatkoa etäluentalaitteen asennuksen aikana, joten uusinta ei aiheuta asiakkaillemme toimenpiteitä.

Laiteuusintahanke alkaa marraskuussa 2023, ja valmista on kevääseen 2024 mennessä. Se edellyttää käyntiä kiinteistösi teknisessä tilassa. Etäluentalaitteen uusinnan tekee alihankkijamme Sähkö Valtonen Oy:n asentaja.

Alussa uusimme yritysten ja taloyhtiöiden laitteet v. 2024 helmikuuhun mennessä. Sen jälkeen vuorossa ovat omakotitalot, rivitalot ja muut kotitalouskiinteistöt, joiden osalta lähetämme tiedotteen hyvissä ajoin, ja annamme lisäohjeet mm. ajan varaamisesta.

Yritys- tai taloyhtiökiinteistöjen osalta käynti ei edellytä kiinteistön haltijan läsnäoloa. Pyydämme kuitenkin tarkistamaan, että kiinteistön teknisen tilan avaimet ovat avainsäilössä. Näin asentaja pääsee lämmönjakohuoneeseen tai muuhun tekniseen tilaan ja asennustyö hoituu sujuvasti. Lue lisää avainsäilöistä alta.

Varmista pääsy tekniseen tilaan

Lukitus ja avainsäilöt

KTL1E-lukitusjärjestelmä on suositusten mukainen tapa lukita kiinteistöjen tekniset ja teletilat sekä reittiavaimille tarkoitetut avainsäiliöt. Kiinteistön omistajalla on vastuu avaimista ja avainsäiliön hankkimisesta.

Kiinteistön omistaja hankkii ja asentaa teknisen tilan oven viereen putkimallisen avainsäiliön putkiosan (Abloy nro 6053) sekä KTL1E-sarjan avainsäiliön ja sijoittaa sinne reittiavaimen. Reittiavain ei saa olla yleisavain. Avaimella pitää kuitenkin päästä kiinteistön porrastiloihin tiedotteiden jättämistä varten.

Kiinnitä avainsäiliö teknisen tilan oven läheisyyteen seinälle 170 cm:n korkeuteen kiila-ankkurilla tai läpikiinnityksellä. Laita avainpesään tunnistetiedot sarjoituksen yhteydessä. Ne myös kirjataan Tampereen Energian asiakastietojärjestelmään. Tampereella talokohtaisia avaimia tarvitaan 2 kappaletta ja avainsäiliöitä saa esimerkiksi Ajan Lukko Oy:stä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä sähköisesti

Etäluentalaitteiden uusintahankkeen yhteydenottopyyntö

Etäluentalaitteiden uusintahankkeen yhteydenottopyyntö

Nimi
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.