Vaihdamme kaukolämmön, jäähdytyksen ja kaasun etäluentalaitteet uusiin modernimpiin etäluentalaitteeseen. Niiden avulla keräämme mittaustietoa entistäkin luotettavammin ja tarkemmin, ja tämä näkyy sinullekin jatkossa mm. Sähkis-palvelun ajantasaisempana energiatietona.

Kiinteistöön ei tule energiakatkoa etäluentalaitteen asennuksen aikana, joten uusinta ei aiheuta asiakkaillemme toimenpiteitä.

Laitteen uusiminen on sinulle maksutonta.

Laiteuusintahanke alkoi pilotoinnilla jo loppuvuonna 2023, ja valmista tulee olemaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Tällä hetkellä (huhtikuu 2024) olemme edenneet suunnitellusti, ja jo lähes 1000 ensimmäistä laitetta on modernisoitu.

Lähetämme oman kiinteistösi laiteuusinnan ajankohdasta tiedotteet postitse lähempänä uusimisaikaa. Alussa uusimme yritysten ja taloyhtiöiden laitteet. Sen jälkeen vuorossa ovat omakotitalot, rivitalot ja muut kotitalouskiinteistöt.

Omakotitalojen ja muiden kotitalouskiinteistöjen osalta sovimme asennusajankohdan henkilökohtaisesti, sillä vaihtoa varten meidän on päästävä tekniseen tilaan. Etäluentalaitteiden vaihdon yhteydessä tarkistamme myös omakotitalojen lämmönjakolaitteiston silmämääräisesti, ja saat tiedon, jos jotain erikoista löytyy.

Etäluentalaitteen vaihdot tekee alihankkijamme Sähkö Valtonen Oy:n asentaja. Tämä edellyttää käyntiä kiinteistösi teknisessä tilassa. Yritys- tai taloyhtiökiinteistöjen osalta kiinteistön haltijan tai huoltoyhtiön ei tarvitse olla paikalla. Pyydämme kuitenkin tarkistamaan, että kiinteistön teknisen tilan avaimet ovat avainsäilössä. Näin asentaja pääsee lämmönjakohuoneeseen tai muuhun tekniseen tilaan ja asennustyö hoituu sujuvasti. Lue lisää avainsäilöistä alta.

Varmista pääsy tekniseen tilaan

Lukitus ja avainsäilöt

KTL1E-lukitusjärjestelmä on suositusten mukainen tapa lukita yritys- ja taloyhtiökiinteistöjen tekniset ja teletilat sekä reittiavaimille tarkoitetut avainsäiliöt. Kiinteistön omistajalla on vastuu avaimista ja avainsäiliön hankkimisesta.

Kiinteistön omistaja hankkii ja asentaa teknisen tilan oven viereen putkimallisen avainsäiliön putkiosan (Abloy nro 6053) sekä KTL1E-sarjan avainsäiliön ja sijoittaa sinne reittiavaimen. Reittiavain ei saa olla yleisavain. Avaimella pitää kuitenkin päästä kiinteistön porrastiloihin tiedotteiden jättämistä varten.

Kiinnitä avainsäiliö teknisen tilan oven läheisyyteen seinälle 170 cm:n korkeuteen kiila-ankkurilla tai läpikiinnityksellä. Laita avainpesään tunnistetiedot sarjoituksen yhteydessä. Ne myös kirjataan Tampereen Energian asiakastietojärjestelmään. Tampereella talokohtaisia avaimia tarvitaan 2 kappaletta ja avainsäiliöitä saa esimerkiksi Ajan Lukko Oy:stä.

Kysyttävää tai palautetta? Ota yhteyttä sähköisesti

Etäluentalaitteiden uusintahankkeen yhteydenottopyyntö

Etäluentalaitteiden uusintahankkeen yhteydenottopyyntö

Nimi
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.