Tampereen Energia toimittaa areenalle sähkön, lämmityksen ja jäähdytyksen sekä niihin liittyvät palvelut. Kaikki nämä tuotetaan paikallisesti ja uusiutuvasti. Tampereen Energia on sitoutunut Tampereen kaupungin tavoitteeseen olla hiilineutraali vuonna 2030.

– Suunnittelemme yhdessä areenan organisaation kanssa myös aurinkopaneelikenttää Nokia-areenan katolle tuottamaan sähköä. Katon kupolimuoto on vaativa ja tekee siitä todella kiinnostavan pilottikohteen, kertoo Tampereen Energian toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Nokia Arena valmistuu ensi vuonna ja sinne mahtuu jopa 15 000 hengen konserttiyleisö sekä yli 13 000 jääkiekko-ottelun katsojaa. Kokonaisuus on Euroopan ensimmäinen uuden sukupolven elämyskeskus, joka on sijoitettu aivan kaupungin ydinkeskustaan päärautatieaseman yhteyteen.

– Kokonaisvaltaisen elämyksien ja tapahtumien tuottamiseen tarvitaan luotettavaa kumppania, joka toimittaa mm. energiaa, jäähdytystä sekä erityisosaamista sähkön tuottamisen osalta, sanoo Nokia-areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

– Tampereen Energia tarjoaa ympäri vuoden olosuhteet, jotka ovat miellyttävät niin jäällä kuin katsomossakin, lupaa Jussi Laitinen.

Nokia Arena on auki vuoden jokaisena päivänä, ei vain tapahtumapäivinä. Alueelle tulee muodostumaan todellinen elämyskeskus yhdessä areenan, lukuisten ravintoloiden, hotellin sekä kansainvälisen tason kasinon kanssa.

Tampereen Energia vastaa uuden areenan haasteeseen energiatehokkailla lämmitys- ja jäähdytysratkaisuillaan. Vaikka kyseessä on uuden, suuren kiinteistömassan rakentaminen aivan ydinkeskustan alueelle, Tampereen Energia pystyy tarjoamaan riittävästi energiaa ja tehoa. Areena vastaa kiinteistömassaltaan noin 1200 omakotitaloa, joten haaste ei ole aivan pieni.