Aurinkopaneeleilla vastuullista tuottoa taloyhtiölle tai yritykselle

Tampereen Energialta saat käyttövalmiin SmartNRG Aurinkovoimalan alkukartoituksesta lähtien. Asiakkaanamme voit luottaa siihen, että aurinkovoimalasi toteuttavat kokeneet ammattilaiset turvallisesti. Toteuttamillamme ratkaisuilla ja työllä on aina takuu. Käytämme vain markkinoiden laadukkaimpien valmistajien komponentteja, aurinkopaneeleilla on tyypillisesti 25-30 vuoden tehontuottotakuu.

Oman aurinkovoimalan hyödyt

  • Päästötön, äänetön ja varmatoiminen tapa lisätä sähköomavaraisuutta.
  • Kaikki itse tuotettu aurinkosähkö on ilmaista. Siitä ei makseta sähköveroa tai sähkön siirtomaksua, kun tuotanto tapahtuu fyysisesti samassa paikassa kuin kulutus.
  • Riippuvuus ostosähköstä vähenee, ja sähkön markkinahinnan vaikutukset ovat pienempiä.
  • Laitteiden takaisinmaksuaika on lyhyt.
  • Voit viestiä arvomaailmastanne ja tehdä vastuullisen valinnan.
  • SmartNRG Aurinkovoimala -ratkaisu on ennen kaikkea ympäristöystävällinen tapa kiinteistön sähkön tuottamiseen.

SmartNRG Aurinkovoimala on helppo ratkaisu

  • Toimitamme SmartNRG Aurinkovoimalan kokonaistoimituksena suunnittelusta asennukseen avaimet käteen –palveluna.
  • Yritykset voivat hakea aurinkopaneeleiden hankintaan tukea Business Finlandilta.
  • Energiayhteisön netotusmallilla voit jakaa aurinkovoimalan tuoton myös useammalle käyttöpaikalle samalla kiinteistöllä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tuotettu sähkö voidaan hyvittää suoraan huoneistojen sähkölaskuilta: sisältäen energian, siirtomaksun ja verot — eli hyöty näkyy suoraan jokaisen asukkaan sähkölaskulla.

Näin aurinkovoimalan hankinta etenee

1

Kartoitus

Kartoitamme sähkönkulutuksen ja asennuspaikan tilanteen sekä sähköpääkeskuksen muutostöiden tarpeen. Kohteen soveltuvuus aurinkovoimalalle tarkistetaan paikalliselta jakeluverkkoyhtiöltä.

2

Teille räätälöity tarjous

Kartoituksen perusteella valitsemme kiinteistöllenne sopivimman vaihtoehdon. Saatte tarjouksen ja luvitukseen tarvittavat tiedot.

3

Lupien ja mahdollisten tukien hakeminen sekä päätös hankinnasta

Kunnilla on erilaisia käytäntöjä aurinkosähköasennusten luvitukseen. Taloyhtiö tai yritys hakee luvan kunnalta. Saamanne tarjous sisältää suunnitelman ja tarvittavat tiedot lupien hakemiseen. Mahdollisen energiatuen hakeminen kannattaa hoitaa myös nyt.

4

Rakennamme aurinkovoimalan avaimet käteen -periaatteella

Huolehdimme käyttöönottotarkastuksesta ja kytkemisluvasta jakeluverkkoyhtiöltä. Kauttamme saat aurinkovoimalat aina turvallisesti – myös työllämme on takuu. Paikalliset asentajat ja laaja osaaminen kaikissa energia-asioissa takaavat laadukkaan lopputuloksen.

5

Nauti aurinkoenergian tuotosta ja vastuullisesta energiasta

Paneeleiden tuottama sähkö on teille ilmaista!

Usein kysyttyä SmartNRG Aurinkopaneeleista

Onko SmartNRG Aurinkovoimala kannattava investointi?

Aurinkovoimala on lähes aina kannattava investointi. Lähes kaikki voimalat maksavat itsensä takaisin 10 vuodessa, kun se on hyvin suunniteltu, oikean kokoinen, asiakkaan sähkönkäyttöön suhteutettu.

Minkä kokoinen aurinkovoimala on meille sopiva?

Aurinkovoimalan koko riippuu pääosin kiinteistösi sähkönkulutuksen profiilista eli siitä, mihin aikaan päivästä ja paljonko sähköä kiinteistössä käytetään, sekä paneelien sijoituspaikasta ja ilmansuunnasta. Aurinkovoimala on oikein mitoitettu silloin, kun kiinteistönne käyttää sen tuottamasta energiasta suurimman osan itse, jolloin säästöä syntyy sekä energian että siirtomaksun osalta. Tampereen Energian kokeneet ammattilaiset osaavat suunnitella oikean kokoisen Smart NRG Aurinkovoimalan, joka palvelee tarpeitanne parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten aurinkovoimala vaikuttaa sähkönhankintaan?

Parhaassa tapauksessa SmartNRG Aurinkovoimalan tuottaa sähköä ostosähkön ollessa kallista. Tällöin  profiilikustannus (sähkön myyjälle aiheutuva kustannus sähkönkulutuksen jakaumasta) pienenee, mikä saattaa mahdollistaa sähkön edullisemman hankintahinnan. Lisäksi itsetuotettu sähkö vähentää ostosähkön määrää, jolloin säästöjä syntyy niin sähkön hankintakuluissa kuin sähköverkkoyhtiölle maksettavissa siirtokuluissakin.

Miten saan parhaan tuoton ja kustannussäästöjä aurinkovoimalasta?

Parhaimman tuoton aurinkopaneelien tuotosta saa, kun sähkön käyttää itse ja sähkönkäyttö vastaa mahdollisimman hyvin aurinkosähkön tuottoa. Ylituotannon myymisestä on tehtävä erillinen sopimus oman sähkönmyyjän kanssa.

Taloyhtiöissä aurinkovoimalan kannattavuutta voi parantaa perustamalla energiayhteisön, jolloin aurinkovoimalan tuottamaa sähköä voidaan hyödyntää kiinteistösähkön lisäksi myös taloyhtiön asukkaiden sähkön käyttöön. Kaukolämmitteisissä kohteissa kiinteistösähkön määrä on verrattain pieni ja netottamalla myös asukkaiden kulutus tuotantoon, mitoitukseltaan suurempi aurinkopaneeli voi olla  kannattava vaihtoehto.

Onko SmartNRG Aurinkovoimala turvallinen?

Tampereen Energian kokeneet ammattilaiset vastaavat projektin aikana, että määräyksiä noudatetaan ja työskentely on turvallista. SmartNRG Aurinkovoimalan suunnittelussa, komponenttien valinnassa ja teknisessä toteutuksessa huomioidaan aina vaatimusten ja standardien täyttyminen, eli varmistetaan voimalan sähkö- ja paloturvallisuus. Valmiille asennukselle tehdään asianmukainen käyttöönottotarkastus. Asiakkaalle toimitetaan tarkastuspöytäkirjat ja muu dokumentaatio. Paikallisen ja vakavaraisen toimijan toteutus on turvallinen myös taloudellisesta näkökulmasta.

 

Mistä komponenteista aurinkovoimala koostuu?

Tärkein osa ovat tietysti itse aurinkopaneelit. Me Tampereen Energialla käytämme pääsääntöisesti yksikiteisiä Half Cut paneeleita. Kattoasennuksessa tarvitaan kattotyypille soveltuvat kiinnikkeet ja kattoasennuskiskot tai -asennustelineet. Lisäksi asennukseen kuuluu invertteri, joka muuttaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön (DC) vaihtosähköksi (AC).

Aurinkopaneelit kiinnitetään asennuskiskoihin tai -telineisiin ja yhdistetään toisiinsa sekä kytketään invertteriin DC-kaapeleilla. DC-kaapelointiin asennetaan turvakytkin, jolla aurinkopaneelit voidaan erottaa tarvittaessa invertteristä. Asennuskiskot ja -telineet maadoitetaan kiinteistön maadoitusjärjestelmään. Invertteri kytketään kiinteistön sähköjärjestelmään AC-kaapeloinnilla — myös AC-kaapelointiin asennetaan turvakytkin, jolla invertteri voidaan tarvittaessa erottaa kiinteistön sähköjärjestelmästä ja sähkön jakeluverkosta.

Tampereen Energian kokeneet ammattilaiset hoitavat asennuksen ja kytkennät turvallisesti ja hoitavat tarvittavat tiedot myös jakeluverkkoyhtiölle.

Tarvitseeko SmartNRG Aurinkovoimalaa huoltaa?

SmartNRG Aurinkovoimalat ovat lähes huoltovapaita, koska niissä ei ole juurikaan kuluvia osia. Myöskään paneeleiden päältä ei tarvitse puhdistaa lunta tai roskia, koska niiden liukas pinta puhdistuu tavallisesti lämpötilan kohotessa ja lumen tippuessa pois, sekä esimerkiksi vesisateen myötä. Paneelit sijoitetaan jo suunnitteluvaiheessa oikein nämä asiat huomioiden.

Minkälainen takuu SmartNRG Aurinkovoimalalla on?

Kaikilla Tampereen Energian kautta hankkimillasi aurinkopaneeleilla on 25 vuoden tuottotakuu ja inverttereillä vähintään 5 vuoden takuu, jota on lisäpalveluna mahdollista jatkaa 20 vuoteen saakka. Takuuaikojen suhteen kannattaa kiinnittää huomiota myös toimijan todennäköisyyteen olla vastaamassa niistä myös takuuajan loppupuolella. Tampereen Energia on vakavarainen ja luotettava toimija, joka vastaa aurinkovoimalatoimituksesta koko takuuajan.

 

Saako aurinkovoimalan hankintaan tukea?

Kyllä saa.

Yritysten on mahdollista hakea Business Finlandin energiatukea, aurinkosähköhankkeiden tukiprosentti on 15 %. Lue lisää: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/energiatuki

Taloyhtiöille myönnettävä ARA-tuki on päättynyt.

Ota aurinkoenergia haltuun

Jetro Depner

Kaukolämmön asiakkuuspäällikkö, taloyhtiöt ja isännöitsijät

Valtteri Hirvelä

Myyntipäällikkö, rakennusliikkeet

Hanni Hirvonen

Asiakkuuspäällikkö, yritykset

Tero Lähteenmäki

Myyntipäällikkö, kiinteistösijoittajat ja -omistajat

Kristian Ruohomäki

Kaukolämmön asiakkuuspäällikkö, taloyhtiöt ja isännöitsijät

Haluatko kuulla lisää?

Täytä vielä muutama tieto, niin asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Tampereen Energia käsittelee lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energian Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kaikki mitä fiksumpaan energiankäyttöön tarvitset