Tampereen kaupunki on selkeyttämässä liikenteen kulkua Viinikan liikenneympyrässä ja sen lähistöllä. Tässä yhteydessä kaupunki edellyttää, että myös maan alla sijaitseva kaukolämmön siirtoputki siirretään uuteen paikkaan.

Uuden putkilinjan asennustyöt ovat käynnissä. Siirtotöiden vuoksi kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden jakelu joudutaan toukokuun aikana keskeyttämään kaksi kertaa.

Ensimmäinen katko kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden jakeluun tulee helatorstaina 9. toukokuuta kello 05-18. Karttakuvassa näkyy punaisella alue, jota helatorstain keskeytys koskee.

Seuraava katko on luvassa 19.-20. toukokuuta vielä hieman laajemmalla alueella. Viestimme siitä vielä erikseen, kun katkon tarkempi aikataulu selviää.

Tampereen kaupunki kertoo Viinikankadun rakennusurakasta, että tavoitteena on laskea katujen pintaa noin puoli metriä. Laskun vuoksi kadun alla oleva kunnallistekniikka – vesijohdot, viemärit, kaukolämpö ja kaapelit sekä liittyvien katujen risteysalueet on kaikki rakennettava uudestaan. https://www.tampere.fi/ajankohtaista/2024/01/31/viinikankadun-rakennusurakka-alkaa-valmistelevilla-toilla 

Lisätiedot: 

Rakennuttaja Mikko Rautiainen ja asiakkuuspäällikkö Hanni Hirvonen
(etunimi.sukunimi@tampereenenergia.fi)