Kaukolämpöjohdon liitostyö aiheuttaa noin 29 tunnin katkon kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden jakeluun.

** PÄIVITYS TILANTEESEEN 20.5. **

Kaukolämpökatko päättyi suurelta osalta asiakkaista jopa etuajassa. Kiitos kärsivällisyydestä.

Työt Viinikassa jatkuvat kaukolämpöputken eristystöillä, joilla ei ole vaikutusta asiakkaisiin. Saamme oman osuutemme työmaasta ohi toukokuun loppuun mennessä.


Tampereen kaupunki on selkeyttämässä liikenteen kulkua Viinikan liikenneympyrässä ja sen lähistöllä. Tässä yhteydessä kaupunki edellyttää, että myös maan alla sijaitseva kaukolämmön siirtoputki siirretään uuteen paikkaan.

Uuden putkilinjan asennustyöt ovat käynnissä. Kun kaukolämpöasiakkaat liitetään uuteen linjaukseen, tulee töiden ajaksi kaukolämpökatko putken välittömässä läheisyydessä oleviin kiinteistöihin. Liitostöiden vuoksi kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden jakelu joudutaan keskeyttämään sunnuntaina 19.5. klo 11. Lämmitys ja lämmin käyttövesi palaavat viimeistään maanantaina 20.5. klo 16.

Katkon vaikutusalue ulottuu Tullintorilta Kuikankadun päähän Järvensivulla. Tämä reilut 100 kaukolämpökiinteistöä käsittävä alue näkyy yllä olevasta kartasta. (** Löytyneen venttiilivian vuoksi katkoalue laajeni käsittämään yhteensä 151 kiinteistöä.)

Tampereen kaupunki kertoo Viinikankadun rakennusurakasta, että tavoitteena on laskea katujen pintaa noin puoli metriä. Laskun vuoksi kadun alla oleva kunnallistekniikka – vesijohdot, viemärit, kaukolämpö ja kaapelit sekä liittyvien katujen risteysalueet on kaikki rakennettava uudestaan. https://www.tampere.fi/ajankohtaista/2024/01/31/viinikankadun-rakennusurakka-alkaa-valmistelevilla-toilla 

Pahoittelemme työn aiheuttamia häiriöitä.

Lisätiedot: 

Rakennuttaja Mikko Rautiainen ja asiakkuuspäällikkö Hanni Hirvonen
(etunimi.sukunimi@tampereenenergia.fi)