SmartNRG on enemmän kuin osiensa summa

SmartNRG on Tampereen Energian vastaus tarpeeseen vähentää energian päästöjä ja muuttaa ne jopa negatiiviseksi. Se kytkee teollisuuden, liikenteen ja kotitaloudet sähkö- ja lämpöverkkojen kautta toisiinsa yhteisöksi, jossa energiaa tuotetaan ja kulutetaan fiksusti.

SmartNRG on monipuolinen ja ainutlaatuinen yhdistelmä tuuli- ja aurinkovoimaa, hukkalämpöjä ja energiatehokkuutta. Energiaa tuottavat niin yritykset, taloyhtiöt kuin yksittäiset kotitaloudetkin – paikallisesti ja omavaraisesti.

Yhteisön jokaisella jäsenellä on merkitys ja vaikutus tavoitteen saavuttamisessa. Kun yksi tekee hyvän teon, myös muut hyötyvät.

SmartNRG on energian Uber. Se on alusta, johon kuka tahansa voi liittyä joko palveluntarjoajaksi tai käyttäjäksi. Se on myös teknologianeutraali, sillä siihen voi lisätä mitä tahansa teknologioita ja energialähteitä aina vedystä ydinvoimaan ja aurinkopaneeleista hukkalämpöön.

SmartNRG tekee energian tuottamisesta ja käyttämisestä fiksua, puhdasta sekä helppoa

1

Energiaa on saatavilla riittävästi siellä, missä sitä tarvitaan

2

Energiaa ei mene hukkaan

3

Energiaa tuotetaan puhtaasti uusimmilla teknologioilla

4

Mittakaavaetu mahdollistaa matalammat kustannukset

Älykkäät energiapalvelut säästävät ympäristöä – ja tekevät arjesta vähän parempaa

Uudenlaisessa energiajärjestelmässä jokaisen yksittäisen taloyhtiön, yrityksen ja kotitalouden rooli energian kulutuksessa, tuotannossa ja varastoinnissa kasvaa. Uusia ratkaisuja yhteisön tarpeisiin kehitetään jatkuvasti, mutta monia on saatavilla jo nyt.

Kallisarvoista energiaa ei heitetä hukkaan

Aurinko ei paista öisin ja kylminä pakkaspäivinä ei tuule. Koska uusiutuvillakin energialähteillä on rajansa, niitä täytyy käyttää järkevästi.

Älykkäillä järjestelmillä energiankulutusta voidaan vähentää, minkä lisäksi sen kulutuksen ajankohtaa voidaan siirtää tai ohjata vaihtoehtoisiin tarpeisiin.

Liikenteen päästöt jäävät historiaan

Liikenne sähköistyy ja sähköautojen latauspisteitä kaivataan niin taloyhtiöiden kuin yritystenkin parkkipaikoille.

SmartNRG Lataus on helppo tapa hankkia sähköauton latauspisteet – me huolehdimme kaikesta aina suunnittelusta asennukseen. SmartNRG-yhteisössä sähköautojen tarvitseman sähkön voi tuottaa myös itse omalla aurinkovoimalalla.

Kuluttaja muuttuu tuottajaksi

SmartNRG on joustavasti kaksisuuntainen: yhteistyö energian tuottajien ja käyttäjien välillä tiivistyy – ja kääntyy päälaelleen.

Yhä useampi meistä tuottaa tarvitsemansa sähkön itse. Kiinteistösähkön lisäksi aurinkopaneeleista riittää kesäkuukausina virtaa myös sähköauton latauspisteisiin tai vaikkapa taloyhtiön asukkaille jaettavaksi.

Edelläkävijät tulevat Tampereelta

SmartNRG-yhteisön vaikuttavuus on suurin, mitä useampi meistä siihen kuuluu.

Hiedanranta on tamperelainen malliesimerkki, sillä se rakennetaan perustuksia myöten älykkäästi.

Kaiken perustana on joustava lämpöverkko

Mikä parasta, mitään ei tarvitse lähteä rakentamaan tyhjästä. SmartNRG rakentuu olemassa olevaa infrastruktuuria hyödyntäen, eli nykyisen lämpö-, sähkö- ja jäähdytysverkon päälle. Nykyiset energiaverkot on rakennettu alusta pitäen joustavaksi ja teknologianeutraaliksi: ne eivät ole vain yhden energialähteen varassa, vaan niissä liikkuva energia voidaan tuottaa aina uusimmilla teknologioilla ja puhtaimmilla energialähteillä.

Tämä takaa myös sen, että energian hinta pysyy kurissa, eikä ole niin haavoittuvainen energiamarkkinoiden myllerryksille. Joustava järjestelmä voi valita kullakin hetkellä edullisimmat energialähteet.

Hyppää mukaan

Liity yhteisöön

Haluatko rakentaa Tamperetta, josta voimme olla ylpeitä vielä kymmenien vuosienkin päästä? Tutustu ratkaisuihimme ja valitse sinulle sopivin.

Töihin meille

Etsi ratkaisuja kanssamme

Haluatko muuttaa sen, miten energiaa käytetään, kulutetaan ja jaellaan? Liity energialaiseksi, sillä matka on vasta alussa.