Mitä sähkön verkkopalvelu tarkoittaa?

Sähköverkkoyhtiösi siirtää sähkön kotiisi ja varmistaa, että sähköverkko toimii luotettavasti kaikissa olosuhteissa. Vaikka kilpailuttaisit sähkön myyntisopimuksesi, sähkönsiirto tulee aina paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä, joka omistaa alueen jakeluverkon.

Energiavirasto valvoo sähköverkkotoimintaa, sillä se on luvanvaraista monopolitoimintaa. Energiavirasto huolehtii myös sen hinnoittelun kohtuullisuudesta ja myöntää toimintaluvat Suomen sähköverkkoyrityksille.

Tampereen Energia Sähköverkko Oy vastaa sähkön verkkopalvelusta Tampereen alueella

Tampereen Energia Sähköverkko vastaa alueen sähköverkon suunnittelusta, rakennuttamisesta ja sen kunnossapidosta. Yhtiö on toimittanut sinunkin kotiisi sähköliittymän, joita pitkin sähköenergia siirtyy käyttöösi. Se myös hoitaa kotisi sähköenergian mittauksen ja mittarilukemien välittämisen sähkönmyyjille.

Sähköverkon sivuilta löydät tarkemmin tietoa mm.  verkkopalvelu- eli siirtohinnoista, sähköliittymistä, sähkökatkoista ja sähköverkon työmaista.

Maksat sähkölaskussasi myös sähkön verkkopalvelusta

Paikallinen verkkoyhtiösi laskuttaa sähkön verkkopalvelusta omalla laskullaan, ja valitsemasi sähkön myyjä lähettää oman erillisen laskunsa myydyn sähkön osalta. Tampereen Energian tamperelaisena asiakkaana saat kuitenkin kätevän yhdistetyn laskun sähkön myynnistä ja verkkopalvelusta, jos ostat meiltä sähkön myynnin osuuden. Laskustasi näet selkeän erittelyn näiden kummankin osuudesta.