Hei Puutarhakatu!

Teemme kotikadullanne kaukolämpöverkon korjaustöitä osana Tampereen kaupungin perusparannushanketta. Puutarhakadun asukkaina ja yrittäjinä olette matkassamme mukana kohti hiilineutraalia Tamperetta!

Tavoitteemme on lämmittää Tampere hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä. Nyt tekemämme panostukset kotikatunne energiajärjestelmään varmistavat, että se on parhaassa mahdollisessa kunnossa, kun tavoitevuotemme koittaa – ja vielä pitkään sen jälkeenkin.

Nyt on hyvä hetki jatkaa yhteistä matkaa tamperelaisen kaukolämmön kanssa ja olla mukana rakentamassa kotikaupunkia, josta voimme olla ylpeitä vielä vuosikymmentenkin päästä!

Mitä Tampereen Energia tekee Puutarhakadulla?

Puutarhakadulla on kyse Tampereen kaupungin yhteisrakentamishankkeesta, josta vastaa Tampereen kaupunki. Meidän lisäksemme mukana on myös Tampereen Infra ja Tampereen Vesi. Me keskitymme kotikatunne moderneihin energiaratkaisuihin.

1

Kaukolämpöverkon perusparannustyöt.

2

Tampereen Energia Sähköverkko uudistaa sähköinfrastruktuuria.

Remontti alkaa lokakuussa 2024

Kun lapio on isketty maahan, tästä löytyvät tuoreimmat uutisemme Puutarhakadulta. Odotellessasi voit tutustua näihin vinkkeihin ja energia-alan tuoreimpiin näkemyksiin.

Hiilineutraali Tampere

Näin teemme Tampereesta hiilineutraalin ja minimoimme lämmittämisen hiilijalanjäljen.

Älykkäät energiapalvelut säästävät ympäristöä – ja tekevät arjesta vähän parempaa

Uudenlaisessa energiajärjestelmässä jokaisen yksittäisen taloyhtiön, yrityksen ja kotitalouden rooli energian kulutuksessa, tuotannossa ja varastoinnissa kasvaa. Uusia ratkaisuja yhteisön tarpeisiin kehitetään jatkuvasti, mutta monia on saatavilla jo nyt. Tätä on SmartNRG.

Älykäs lämmönohjaus on helppo tapa leikata energiankulutus

Perinteisesti kaukolämpöä ohjataan ulkolämpötilan mukaan, mutta älykkäällä ohjauksella lämmitystä säädetään huoneistojen todellisten olosuhteiden perusteella.

Jos lämpötila nousee yli asetetun tavoitteen, järjestelmä säätää kaukolämpöä automaattisesti pienemmälle. Tällöin asuntojen lämpötila pysyy miellyttävämpänä samalla, kun energiaa kuluu vähemmän. Lisäksi järjestelmä tasoittaa kaukolämmön kulutuspiikkejä eli ajoittaa tilojen ja käyttöveden lämmittämisen eri hetkiin. Kun kulutuspiikit madaltuvat, kaukolämmön tehomaksu voi laskea.

Uusi lämmönvaihdin voi alentaa kaukolämmön tehomaksua

Tiensä päässä olevan lämmönvaihtimen uusiminen on helppo tapa pienentää kaukolämmön tehomaksua.

Kun lämmönjakolaitteistolla alkaa olla ikää, se käyttää lämpöä tehottomasti, ja vettä joudutaan juoksuttamaan laitteiston läpi tavallista enemmän. Se nostaa lämmityksen perusmaksua. Lämmönvaihdinremontti on kuitenkin yksi helpoimmista energiaremonteista, sillä se on mahdollista tehdä yhdessä päivässä, ja säästö näkyy heti.

Aurinkovoimala lisää omavaraisuutta

Sähköntuotanto omilla aurinkopaneeleilla on päästötöntä ja edullista.

Saat meiltä yrityksellesi tai taloyhtiöllesi kattavat aurinkoenergiaratkaisut, joiden avulla voit toteuttaa konkreettisia ilmasto- ja vastuullisuustekoja sekä säästää rahaa.

Sähköautojen latauspisteet helposti

Tampereen Energian SmartNRG Lataus on vaivaton tapa hankkia sähköautojen latausasemat taloyhtiöön, sillä huolehdimme kaikesta aina suunnittelusta asennukseen ja käytön laskutukseen. Teemme myös tarvittavat muutostyöt kiinteistön sähköjärjestelmiin ja infraan.

Saat kauttamme sähköautojen latauspisteet sekä taloyhtiöille että liikekiinteistöille. Latauspisteiden tarvitseman sähkön voit hankkia miltä tahansa valitsemaltasi sähkönmyyjältä – tilaus ei edellytä sähkösopimusta kanssamme.

Haluatko kuulla lisää?

Tulemme mielellämme keskustelemaan juuri teidän taloyhtiönne ajankohtaisista energia-asioista!

"*" näyttää pakolliset kentät

Haluaisin
Nimi*
Tampereen Energia käsittelee lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energian Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.