Pirkkala on tehnyt vastuullisen valinnan ja päättänyt lämmittää Toivion koulua ja päiväkotia jatkossa
kaukolämmöllä. Kaukolämpölinja kulkee putkessa maan pinnan alla, joten sen rakentamisesta on väliaikaista haittaa
putkireitin varren asukkaille.

Mihin kaukolämpöputki rakennetaan?

Kaukolämpölinja koululle rakennetaan Korpitietä pitkin Sarankulman suunnasta Patamäenkadulta. Linjaus kulkee Korpitien alussa tien oikeaa reunaa pitkin. Tien alittavan puron kohdalla linjaus vaihtuu tien vasemmalle puolelle pitkin tien reunaa. Taaporintien kohdalla putki rakentuu jalankulkuväylän alle aina päiväkodille asti, josta se jatkuu koululle.

Mikä on hankkeen aikataulu?

Rakentaminen on alkanut Patamäenkadulla viikolla 16. Toukokuun alussa viikolla 18 se on jatkunut Korpitiellä Patamäenkadun päästä. Kesäkuussa siirrytään koulun ja päiväkodin alueelle. Rakentaminen kestää touko-heinäkuun ajan. Kaivantojen peitto ja asfaltointi on koulun pihan osalta valmis heinäkuun loppuun mennessä. Kaivantojen peittotyöt jatkuvat muulla osuudella vielä elokuun alussa. Pienten päiväkotilaisten syyskausi alkaa jo elokuun alussa, joten kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden pitää virrata viimeistään 31. heinäkuuta päiväkodilla ja koululla.

Miten liikenne järjestetään alueella?

Urakoitsija huomioi suunnitelmissaan turvallisen kulun koululle ja päiväkodille. Alueelle lisätään mm. liikkuvista lapsista varoittavat merkit. Työmaa on aidattu aukottomasti yhteen kiinnitetyillä työmaa-aidoilla ja päiväkodin liittymiin asennetaan työn ajaksi ajosillat liikenteelle. Urakoitsija perehdyttää työryhmänsä huomioimaan alueella liikennöivät ja erityisesti päiväkodin liikenteen.

Rakentamisen aikana Korpitie on muuttunut yksikaistaiseksi, ja liikenne on ohjattu kiertotietä Taaporintien ja Ojatien kautta Patamäenkadulle. Tonteille ajo on sallittu molempiin suuntiin. Koululais- ja päiväkotiliikenteen ennakoidaan sujuvan normaalisti. Tonttiliittymien kohtien kaivaminen sovitaan kiinteistöjen asukkaiden kanssa. Kulku tonteille keskeytyy vain kaivuutöiden ajaksi hetkellisesti.

Miten hankkeesta tiedotetaan?

Hankkeesta jaettiin ensitiedote työmaan lähialueen asunnoille postilaatikkoihin 16.4. Toivion koululle, päiväkodille ja omakotiyhdistykselle lähetettiin tiedote samaan aikaan. Työmaan läheisyyteen pystytetään työmaataulut. Tällä internet-sivulla tullaan tiedottamaan hankkeen etenemisestä.

Kiitos osallistumisesta työmaatapahtumaamme huhtikuussa

Toivion koulun pihalla oli mukavasti väkeä, kun järjestimme Korpitien työmaatapahtuman 24.4.2024. Keskustelimme esimerkiksi työmaan käytännöistä, kulkureiteistä ja palautekanavista. Paikalla pääsi myös keskustelemaan, jos omassa kodissa olisi nyt hyvä hetki vaihtaa öljylämmitys huolettomaan kaukolämpöliittymään. Jos kiinnostuit asiasta, lisätietoja saat myynniltämme.

Lisätietoja

Jari Ihantola
Rakennuttaja
Puh. 050 553 8614
jari.ihantola@tampereenenergia.fi

Karo Kilpinen
Yleissuunnitteluinsinööri
Puh. 040 773 9165
karo.kilpinen@tampereenenergia.fi