Sähköasiakkaamme siirtyvät Väreelle

Tampereen Energian sähkön vähittäismyyntiliiketoiminta siirtyy Väreelle 1.4.2024. Muutoksen myötä kaikki sähkösopimusasiakkaamme siirtyvät Väreelle 1.7.2024. Heinäkuuhun asti voit tehdä sähkösopimuksen tuttuun tapaan meidän kanaviemme kautta. Me palvelemme sinua kaikissa sopimusasioissasi kesäkuun loppuun asti.

Huomaathan, että kun teet sopimuksen kanavissamme nyt, sopimuksesi siirtyy sellaisenaan automaattisesti Väreelle 1. heinäkuuta.

Siirto ei vaadi sinulta mitään toimenpiteitä, me hoidamme kaiken puolestasi.

Lue lisää.

Sähkösopimukset kuluttajille

Määräaikainen

Järkisähkö 12 kk

9,59 snt/kWh Perusmaksu 3,98 €/kk. Hinnat sis. alv. 24 %.

Järkisähkö 12 kk on oikea valinta sinulle, jolle sopii lyhyt määräaikainen sähkösopimus.

Määräaikainen

Järkisähkö 24 kk

9,09 snt/kWh Perusmaksu 3,98 €/kk. Hinnat sis. alv 24 %.

Järkisähkö 24 kk on määräaikainen sähkösopimus, jolla saat varmistettua kiinteän sähkön energiahinnan jopa kahdeksi vuodeksi.

Toistaiseksi voimassa oleva

Pörssisähkö

Spot+0,38 snt/kWh Perusmaksu 3,98 €/kk. Hinnat sis. alv 24 %.

Pörssisähkö on sähkösopimus, jossa sähkön hinta vaihtelee tunneittain sähkön pörssihinnan mukaan.

Toistaiseksi voimassa oleva

Siistisähkö

16,91 snt/kWh Perusmaksu 6,00 €/kk. Hinnat sis. alv 24 %.

Siistisähkö on ehtaa energiaa 100% uusiutuvista energialähteistä.

Tuleeko mieleen kysymyksiä? Ehkä löydät vastauksen alta

Unohdin sähkösopimuksen teon muuttaessani. Kuinka nopeasti saan kotiini sähköt?

Saat sähkösopimuksen tarvittaessa nopeasti, kiireellisissä muutoissa suosittelemme kuitenkin olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse. Mahdollisesta sähköjen kytkennästä samalle tai seuraavalle päivälle verkkoyhtiö voi veloittaa pikakytkentämaksun oman hinnastonsa mukaisesti.

Tampereen Energia Sähköverkko Oy:n alueella sopimuksen tekopäivää seuraavan päivän kytkentä on maksuton, jos sopimus tehdään edellisenä arkipäivänä klo 14.30 mennessä.

Haluan vaihtaa sähkön myyjää. Miten toimin?

Myyjänvaihto nykyiseltä yhtiöltä Tampereen Energialle on helppoa. Valitse sinulle parhaiten sopiva, myynnissä oleva tuotteemme täältä ja tee uusi sopimus. Me hoidamme puolestasi kaikki muut myyjänvaihtoon liittyvät toimenpiteet.

Mistä tiedän, mikä sähkösopimus minulla on?

Löydät sopimustiedot maksuttomasta Sähkis-palvelusta kohdasta ’Asiakastiedot’ ja sähkölaskusi erittelysivun yläosasta. Sieltä löytyvät myös sähkön siirtosopimustiedot, jos asut Tampereella tai muualla Tampereen Energia Sähköverkko Oy:n verkkoalueella. Jos asut muualla Suomessa, siirtosopimuksen tiedot löydät paikallisen verkkoyhtiösi extranetistä.

Kuinka usein saan sähkölaskun? Millä tavoilla saan laskut? Miten ilmoitan hyvitystilin numeron?

Saat sähkölaskun yhden, kahden tai kolmen kuukauden välein riippuen sähkön kulutuksesta, lämmitystavasta tai siitä mitä sopimuksen tekohetkellä on sovittu.

Voit vastaanottaa laskusi e-laskuna, suoramaksulaskuna tai paperilaskuna. Paperilasku on sinulle maksuton. Ympäristöystävällisen e-laskun teet kätevästi omassa verkkopankissasi.

Tilinumerosi laskun hyvitystä varten voit ilmoittaa tietoturvallisesti tilinumerolomakkeella.

Lisätietoa laskutuksesta

Mitä tarkoittaa sähkön toimitusvelvollisuustuote?

Jokaisella jakeluverkolla on toimitusvelvollinen sähkönmyyjä, jonka tulee myydä sähköä kyseisen jakeluverkon alueella.

Toimitusvelvollisuustuote tarkoittaa sähkötuotetta, jota toimitusvelvollisen sähkönmyyjän on myytävä tällä alueella. Tampereen Energia on toimitusvelvollinen sähkönmyyjä Tampereen Energia Sähköverkko Oy:n jakelualueella.

Tampereen Energian toimitusvelvollisuustuotteet ovat Siistisähkö ja  Pörssisähkö. Tuotteiden hinnastot on julkisesti nähtävissä verkkosivuillamme.

 

Muuttuvatko määräaikaisten sähkösopimusten hinnat kesken sopimuskauden?

Eivät muutu. Määräaikaisten sopimusten hinnat pysyvät samana koko sopimuskauden. Löydät oman sopimuskautesi ja energiahinnat Sähkis-palvelusta tai laskusi erittelysivun yläosasta.

Sähkis-palvelussa voit myös kätevästi seurata energiakulutustasi ja tekemiesi energiansäästötoimien tehoa jopa tuntitasolla.

Mistä voin seurata yksittäisen tunnin Pörssisähkön hintaa?

Pörssisähkö-tuotteemme keskimääräisen hinnan päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositasolla löydät tuotesivultamme.

Voit seurata Pörssisähkön hintaa tunnettain matkapuhelimellasi Fingridin Tuntihinta-mobiiilisovelluksessa, kun määrität sovelluksen asetuksissa mukaan välityspalkkiomme 0,38 snt/kWh. Voit ladata maksuttoman sovelluksen sovelluskaupoista.

Sähkömarkkinoiden spot-hinnat ilman myyjän välityspalkkioita löydät sivulta www.sahko.tk tai Nord Pool-sähköpörssin sivuilta.

Millä ostamani sähkö on tuotettu?

Ostamasi sähkön alkuperä riippuu sähkötuotteestasi, minkä olet valinnut. Esim. Lähisähkö on tuotettu joko puuaineksella, Tammerkosken vedellä tai tuulella. HyötyEnergia tuotetaan sekajätteellä. Suuryrityksille myydään heidän haluamillaan energialähteillä tuotettua sähköä. Tampereen Energialla ei ole ydinvoimaosuuksia ydinvoimaloista.

Lisätietoa myymämme sähkön alkuperästä

Miten tiedän että uusiutuvana ostamani sähkö on varmasti uusiutuvaa?

Todennamme kotitalouksille ja pienyrityksille myymämme uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön virallisilla alkuperätakuilla. Alkuperätakuujärjestelmää ylläpitää Suomessa kantaverkkoyhtiö Fingrid Oy, ja sen valvojana toimii Energiavirasto.

Energiayhtiöt velvoitetaan ilmoittamaan eri tuotantotavoilla verkkoon tuotetun sähkön määrän, ja sen perusteella pystytään selvittämään sähkön alkuperä.

Sähkönmyyjät puolestaan ostavat alkuperätakuita myymänsä uusiutuvan sähkön verran. Näin varmistutaan siitä, että myyty sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, ja että uusiutuvaa energiaa on myynnissä vain sen verran kuin sitä on sähköverkkoon tuotettu.

Lisätietoa myymämme sähkön alkuperästä

Asiakaspalvelumme auttaa. Ota yhteyttä alta

Yhteydenotto: sähkösopimukset

Yhteydenotto: sähkösopimukset

*-merkinnällä merkityt kentät ovat pakollisia.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Osoite*
Tampereen Energia käsittelee lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energian Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Yhteydenotto: sähkösopimuksen päättäminen

Yhteydenotto: sähkösopimuksen päättäminen

Tällä lomakkeella voit päättää sähkösopimuksen, jos et tarvitse uutta sopimusta. Ethän päätä sopimustasi, jos olet vaihtanut sähkönmyyjää nykyiseen osoitteeseesi. Uusi myyjäsi ilmoittaa meille asiasta. *-merkinnällä merkityt kentät ovat pakollisia.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Päätettävän sopimuksen osoite*
PP slash KK slash VVVV
Voit päättää sopimuksen aikaisintaan seuraavaan päivään. Jos lomakkeella annettu päivä on jo mennyt, päätämme sopimuksen lomakkeen lähetystä seuraavaan arkipäivään.
Osoite, johon voimme lähettää loppulaskun*
Tampereen Energia käsittelee lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energian Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.