Me hoidamme kaiken puolestasi, sinun ei tarvitse tehdä mitään 

Tampereen Energian sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi 1.7.2024 alkaen. Sinun ei tarvitse tehdä mitään sopimusten siirron osalta – yhdessä Väreen kanssa me hoidamme kaiken puolestasi.  

Sopimusten siirto ei vaikuta sähkösopimukseesi ja sopimusehtoihisi, vaan ne siirtyvät hintoineen ja voimassaoloaikoineen Väreelle. Me hoidamme siirtyvien sähkönmyynnin asiakkaidemme asiakaspalvelua ja laskutusta 30.6.2024 saakka, minkä jälkeen palvelut ja sopimukset siirtyvät Väreen hyviin käsiin.  

Järjestely koskee ainoastaan sähkön vähittäismyyntiä. Tampereen Energia jatkaa entiseen tapaan lämmön, jäähdytyksen ja sähkön tuottamista voimalaitoksissaan sekä lämmön, jäähdytyksen ja sähkön jakelua kaukolämpö- ja sähköverkossaan Tampereen alueella. 

Tampereen Energia ei siis katoa minnekään, vaan jatkamme sitä minkä osaamme parhaiten: lämmitämme kotikaupunkimme – hiilineutraalisti, vuoteen 2030 mennessä.

Miksi Tampereen Energian sähkösopimukset siirtyvät Väreelle?

Luovumme sähkönmyyntiliiketoiminnastamme, jotta voimme panostaa entistä vahvemmin ilmastomyönteiseen lämmitysliiketoimintaan sekä paikallisiin energiaverkkoihin ja -palveluihin.

Muutos ei koske muita palveluitamme tai toimintaamme, eli jatkamme lämmön, jäähdytyksen ja sähkön tuotantoa sekä jakelua kuten tähänkin asti.

Mitä tämä tarkoittaa minulle?

Sähkösopimuksesi, sekä sen hinta ja palvelut jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan, ilman mitään muutoksia.

Tämä koskee niin määräaikaisia kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Sinun ei tarvitse tehdä asian suhteen mitään toimenpiteitä. Valtakunnallinen Väre mahdollistaa sen, että saat entistä parempaa palvelua kilpailukykyisemmin sopimuksin..

Väre on paras mahdollinen koti asiakkaillemme

Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä.

Väreen tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina Suomessa.

Mistä saan tarvittaessa palvelua?

Palvelemme sähkösopimusasiakkaitamme 30.6.2024 saakka, minkä jälkeen sähkösopimuksiin liittyvästä asiakaspalvelusta vastaa Väre.

Sähkön toimitukseen ei tule katkoa, vaan se jatkuu 1.7.2024 alkaen automaattisesti Väreellä sopimusehdoilla, jotka olet tehnyt meidän kanssamme.

Väreen tavoitteena on olla Suomen arvostetuin energiapalvelujen tarjoaja. Siitä hyvä esimerkki on Väppi-sovellus, joka on jo nyt yksi alamme arvostetuimmista energiasovelluksista.

Väre Oy:n toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu 

Usein kysytyimmät kysymykset sekä tärkeitä päivämääriä

1.4.2024: Tampereen Energian sähkönmyyntiliiketoiminta siirtyy Väreelle 1.4.2024. Muutos ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä.  

30.6.2024: Tampereen Energia palvelee siirtyviä sähkönmyynnin asiakkaitaan tuttuun tapaan kesäkuun loppuun asti. 

1.7.2024: Väre vastaa siirtyvistä sähkönmyynti- ja pientuotantosopimuksista sekä niiden asiakaspalvelusta 1.7.2024 alkaen. 

Yleistä

Mitä muutoksella tavoitellaan?

Strategiamme mukaan Tampereen Energia panostaa ilmaston kannalta yhä kestävämpään lämmitysliiketoimintaan sekä paikallisiin energiaverkkoihin ja -palveluihin.

Olemme löytäneet sähkönmyynnin asiakkaillemme parhaan mahdollisen uuden kodin, Väreen. Väre on valtakunnallinen toimija, ja sen myötä asiakkaamme saavat kilpailukykyisempiä palveluja ja sähkötuotteita hyvin voimakkaasti kilpailuilla markkinoilla.

Tampereen Energian päätehtävä on lämmittää kaupunkimme. Jatkamme entiseen tapaan lämmön, jäähdytyksen ja sähkön tuottamista voimalaitoksissamme sekä lämmön, jäähdytyksen ja sähkön jakelua kaukolämpö- ja sähköverkossamme Tampereen alueella.

Miksi muutos tehdään?

Sähkömarkkina on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti. Se on tehnyt sähkönmyynnistä valtakunnallista kuluttajaliiketoimintaa, mikä vaatii suuret panostukset. Väreen isompi yrityskoko ja valtakunnallisuus mahdollistavat parempien sopimusten ja palvelujen tarjoamisen hyvin kilpailulla markkinalla.

Miten muutos toteutetaan?

Tampereen Energia on allekirjoittanut sopimuksen sähkönmyyntiliiketoimintansa myynnistä asiakassopimuksineen ja henkilöstöineen Väreelle 26.2.2024.  Kaupan toteutuminen oli ehdollinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ilmoitti 14.3.2024 hyväksyneensä kaupan.

Tampereen Energian asiakkaiden sähkönmyyntisopimukset siirtyvät Väreelle 1.7.2024 voimassa olevin sopimusehdoin. Asiakkaan sähkösopimus sekä sen hinta ja palvelut jatkuvat Väreellä täysin ennallaan ilman mitään muutoksia.

Tuleeko Tampereen Energiasta Väreen osakas?

Ei tule. Tampereen energia luopuu sähkönmyyntiliiketoiminnasta kokonaan.

Millainen yritys Väre on?

Väre on energiayhtiö, joka haluaa myydä mahdollisimman vähän sähköä. Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkönmyyjistä. Suurempi koko mahdollistaa parempien sopimusten ja palvelujen tarjoamisen hyvin kilpailulla markkinalla.

Väre haluaa olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina Suomessa. Väreen tarjonta kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. Väreen Väppi-palvelu on yksi markkinoiden arvostetuimmista energiasovelluksista, joka on kehitetty auttamaan ihmisiä saavuttamaan merkittäviä säästöjä omaan sähkönkulutukseen.

Kuka päätöksen on tehnyt?

Päätöksen on tehnyt Tampereen Energian hallitus kuultuaan Tampereen kaupungin konsernijaostoa.

Nouseeko Tampereen veroäyri, kun sähkönmyynti siirtyy pois Tampereelta?

Tällä liiketoimintasiirrolla ei ole vaikutusta Tampereen veroäyriin.

Myydäänkö Finlaysonin vesivoimalaitos, Tammervoima tai Naistenlahden ja Lielahden voimalaitokset? Entä lämpökeskukset?

Mikään tuotantolaitoksistamme ei kuulu kauppaan. Järjestely koskee ainoastaan sähkön vähittäismyyntiä.

Tampereen Energia jatkaa entiseen tapaan lämmön, jäähdytyksen ja sähkön tuottamista voimalaitoksissaan sekä lämmön, jäähdytyksen ja sähkön jakelua kaukolämpö- ja sähköverkossaan Tampereen alueella. Kaiken tuottamamme sähkön myymme pörssiin, kuten tähänkin asti.

Loppuuko sähköntuotanto Tampereella?

Ei. Sähköntuotanto jatkuu Tampereella kuten ennenkin. Kaiken tuottamamme sähkön myymme pörssiin kuten tähänkin saakka. Järjestely koskee pelkästään sähkösopimuksia.

Paljonko kauppasumma on?

Järjestelyn ehtoja ei julkisteta. Meidän arviomme mukaan tämä on tamperelaisille kaikkein kannattavin vaihtoehto.

Mihin kauppasumma käytetään?

Saatu varallisuus käytetään Tampereen Energian liiketoiminnan kehittämiseen, mikä näkyy tamperelaisille hiilineutraalina ja hinnaltaan vakaana kaukolämpönä. Olemme juuri muutama kuukausi sitten tehneet ison investointipäätöksen sähkökattiloista ja kaukolämpöakusta. Tämän kaltaisia investointeja tulee varmasti lisää myös tulevaisuudessa, kun matkaamme kohti tavoitettamme yhä kestävämmästä kaukolämmöstä.

Mitä hyötyä tästä kaikesta on?

Asiakkaat saavat parempaa palvelua kilpailukykyisemmin hinnoin. Iso valtakunnallinen sähkönmyyntiin keskittynyt yhtiö pystyy paremmin reagoimaan muuttuvaan ja kasvavaan kilpailuun sähkönmyyntimarkkinoilla.

Väre on kehittänyt vahvasti myös asiakkaiden sähköisiä palveluja, jotka ovat jo nyt asiakkaiden käytössä: esimerkiksi Väreen Väppi-palvelu on yksi markkinoiden arvostetuimmista energiasovelluksista.

Mitä muutos merkitsee Tampereen Energialta sähköä ostaville?

Sinun ei tarvitse tehdä asian suhteen mitään toimenpiteitä. Sähkönmyyntisopimuksesi siirtyy Väreelle 1.7.2024 voimassa olevin sopimusehdoin, eli sähkösopimuksesi sekä sen hinta ja palvelut jatkuvat täysin ennallaan, ilman mitään muutoksia. Tämä koskee niin määräaikaisia kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia.

Laskuttajan nimi ja tilinumero vaihtuvat myös samassa yhteydessä. Saat käyttöösi myös Väreen Väppi-palvelun.

Tampereen Energia laskuttaa sinua sähkönkulutuksestasi 30.6.2024 saakka. Saat viimeisen laskusi heinäkuussa.

Mitä muutos tarkoittaa Tampereen Energian henkilöstölle?

Sähkön vähittäismyynnistä luopumisen taustalla on Tampereen Energian keskittyminen hiilinegatiiviseen kaukolämpöön.

Sähkönmyynnin parissa työskentelevät kahdeksan ihmistä siirtyvät vanhoina työntekijöinä Väreen palvelukseen. Näin myös Väreen paikallistuntemus Tampereesta ja tamperelaisista kasvaa.

Sopimukset

Nouseeko sähkön hinta?

Sähkösopimuksesi sekä sen hinta ja palvelut jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan, ilman mitään muutoksia. Tämä koskee niin määräaikaisia kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Sinun ei tarvitse tehdä asian suhteen mitään toimenpiteitä.

Muuttuvatko sopimusehdot?

Eivät muutu. Sähkösopimuksesi, sekä sen hinta ja palvelut jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan, ilman mitään muutoksia. Tämä koskee niin määräaikaisia kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Sinun ei tarvitse tehdä asian suhteen mitään toimenpiteitä.

Voinko irtisanoa määräaikaisen sopimukseni? 

Sopimuksen siirto ei vaikuta sopimusehtoihin tai myyntiehtoihin. Sopimuksen siirto ei anna irtisanomisoikeutta, mutta voit irtisanoa sopimuksen normaalien irtisanomiskäytäntöjen mukaan. Määräaikaisen sähkösopimuksen voit irtisanoa kun määräaikaisuus päättyy ja toistaiseksi voimassa olevan kahden viikon irtisanomisajalla milloin vain. Sopimuksen irtisanomisesta ei tarvitse ilmoittaa meille tai Väreelle valitsemasi uusi myyjä tekee sen puolestasi.

Määräaikainen sopimukseni päättyy ennen 1.7.2024, mitä sopimukselleni tapahtuu?

Saat meiltä tarjouksen määräaikaisen jatkosopimukselle kuten tähänkin asti. Jos et halua tarttua tarjoukseen, sopimuksesi jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Sopimuksesi siirtyy Väreelle 1.7.2024 voimassa olevin hinnoin ja ehdoin.

Kuka on toimitusvelvollinen sähkönmyyjä?

Tampereen Energia on Tampereen alueen toimitusvelvollinen sähkönmyyjä 30.6. saakka. Sen jälkeen alueen toimitusvelvollinen sähkönmyyjä on Väre.

Laskutus

Mistä saan jatkossa laskut?

Tampereen Energia laskuttaa sinua energian kulutuksestasi 1.7.2024 asti. Saat meiltä viimeisen laskun heinäkuun aikana. Väre laskuttaa sinua siitä eteenpäin. Laskuttajan nimi ja tilinumero vaihtuvat myös samassa yhteydessä.

Jos asut Tampereen Energia Sähköverkon alueella ja olet aiemmin saanut meiltä vain yhden laskun, saat jatkossa laskun sähkön siirrosta Tampereen Energia Sähköverkolta.

Saanko jatkossa kaksi laskua, toisen sähkön kulutuksesta ja toisen sähkön siirrosta?

Kyllä. Väre laskuttaa sinua sähköenergiasta ja paikallinen verkkoyhtiösi sähkön siirrosta. Jos asut Tampereen Energia Sähköverkon alueella, saat jatkossa laskun sähkön siirrosta

Olen saanut usean käyttöpaikkani laskut koontilaskulla, muuttuuko asia?

Muutoksella ei ole vaikutusta koontilaskutukseen, vaan se jatkuu ennallaan.

Saanko bonusta määräaikaisen sopimukseni loppuun asti?

Bonusta maksetaan asiakkaillemme sopimusten mukaan.

Olen saanut laskuni e-laskuna tai suoramaksuna, pitääkö minun tehdä jotain?

Saat Väreeltä e-laskuehdotuksen omaan verkkopankkiisi. Kun hyväksyt e-laskuehdotuksen, saat sähköenergialaskusi jatkossakin e-laskuina. HUOM! OP-pankin asiakkaiden osalta muutos e-laskujen osalta tehdään automaattisesti, eikä se vaadi sinulta erikseen mitään toimenpiteitä.

Suoramaksusopimus ei siirry automaattisesti Väreelle, joten saat Väreen ensimmäisen sähkölaskun paperisena kotiisi. Voit solmia Väreelle uuden suoramaksusopimuksen omassa pankissasi. Tarvittavat tiedot löydät ensimmäiseltä Väreen lähettämältä laskulta. HUOM! OP-pankin ja Nordean asiakkaiden osalta muutos suoramaksuihin tehdään automaattisesti, eikä se vaadi sinulta erikseen mitään toimenpiteitä.

Tampereen Energia Sähköverkon laskut voit tilata e-laskuina saatuasi ensimmäisen laskun.

Olen saanut arviolaskuja, muuttuuko tämä?

Saat halutessasi jatkossakin laskusi arviolaskuina. Tampereen Energia Sähköverkon laskut saat 1.7.2024 alkaen kulutuslaskuina.

Miksi sain Tampereen Energialta loppulaskun?

Kun sopimukset siirretään Väreelle, ne päättyvät Tampereen Energialla. Päättyneestä sopimuksesta lähtee loppulasku. Sopimuksesi jatkuu kuitenkin ennallaan Väreen kanssa, eikä sähköntoimitukseen tule katkoksia.

Haluan siirtää laskuni eräpäivää, miten se onnistuu?

Tampereen Energialta tulleen laskun eräpäivää voit siirtää Sähkis-palvelussa.

Pientuotanto

Kuka ostaa aurinkopaneelieni ylimääräisen tuotannon?

Liiketoimintasiirron yhteydessä myös sopimukset pientuotannon myynnistä siirtyvät Väreelle. Näin ollen Väre ostaa jatkossa aurinkopaneeliesi ylimääräisen tuotannon.

Minulla on Aurinkopuiston vuokrapaneeli, mitä sille tapahtuu?

Kaikki Aurinkopuiston vuokrapaneelit irtisanotaan. Asiakkaille lähetetään paneelin irtisanomisesta kirje. Asiakkaat voivat halutessaan irtisanoa paneelit normaalilla irtisanomisajalla myös aiemmin.

Sähkönkulutuksen seuranta

Olen seurannut kulutustani Sähkiksestä, mistä näen kulutustietoni jatkossa?

Tampereen Energian Sähkis-palvelu on sähkönmyyntiasiakkaiden käytössä noin elokuun loppuun asti, eli käytännössä sinne asti, kun viimeiset laskut on erääntyneet.

Kulutus-, sopimus- ja asiakastietojen päivittyminen päättyy 30.6.2024, kun sopimuksesi siirtyy Väreelle. Tampereen Energialta tulleen loppulaskun eräpäivää voi kuitenkin edelleen siirtää Sähkiksessä.

Kun sopimukset siirtyvät Värelle, asiakkailla on käytössään myös Väppi-palvelu 1.7.2024 alkaen. Tampereen Energian asiakkuuden aikaiset sähkönkulutustiedot eivät siirry Väreen digitaalisiin palveluihin. Kulutustiedot ovat nähtävissä Fingridin Datahub-asiakasportaalissa ja sähköverkkoyhtiöiden seurantapalveluissa.

Tampereen Energia Sähköverkon alueella asuvat asiakkaat näkevät muutosta edeltävät ja sitä seuraavat kulutustiedot myös Sähköverkon Sähkis-palvelusta. Jos sinulla on tunnukset Tampereen Energian Sähkikseen, pääset samoilla tunnuksilla myös Sähköverkon Sähkiseen.