Tampere on minulle maailman keskipiste: täältä kaikki lähtee ja tänne palaa. Olen kiertänyt hyvin paljon Aasiaa, Amerikkaa ja Eurooppaa. Tampereelle on aina hieno palata. 

Olen paljasjalkainen tamperelainen, Hervannasta kotoisin. Koulutukseltani olen tuplainsinööri; ensin tietotekniikasta vuodelta 2002 ja sitten sähkövoimatekniikasta vuodelta 2012. Olin pitkään töissä Nokia-konsernissa monissa eri tehtävissä ja organisaatioissa. En ollut se, joka sammutti valot, mutta aika monta serveriä sammutin, kun Microsoftin Nokia-seikkailu päättyi. Kasvoin globaaliin ympäristöön: asioita tehtiin eri aikavyöhykkeillä ja etätyöt olivat täysin normaali työskentelytapa. 

Kun palasin perheeni kanssa Kiinan komennukseltani, oli luontevaa laajentaa ammatillista osaamistani. Aloin opiskella työn ohessa sähkövoimatekniikkaa, joka oli aina jollain tavalla kiinnostanut. Vuonna 2017 siirryinkin energiayhtiöön tietoliikenteen projektipäälliköksi ja sitten tiiminvetäjäksi automaatiotiimiin. Älykäs sähköverkko tuli sitä kautta hyvinkin tutuksi. 

Liiketoimintateknologiamalli on se, minkä takia vaihdoin Tampereen Energialle töihin kesällä 2021. Se on edistyksellinen tapa hoitaa liiketoimintojen ja tietohallinnon suhdetta. Toki siinä on paljon kehittämistä toteutuksen osalta, mutta minusta se on loistava pohja. Se antaa liiketoiminnoille aiempaa paremman mahdollisuuden mm. kasvattaa rooliaan järjestelmien kehittämisessä. 

Olen mukana kehittämässä liiketoimintateknologioiden strategiaa, joka on osa konsernin strategiaa. Minun tiimini vastaa infrapalveluista, kuten perustietotekniikka, loppukäyttäjäpalvelut ja puhepalvelut. Tehtäviini kuuluu aika paljon lähiesihenkilötyötä. Yritän mahdollistaa alaisilleni hyvät olosuhteet tehdä työtään. Asiantuntijoina he saavat itsenäisesti hallita ja tehdä päätöksiäkin omalla erikoisalueellaan. Esihenkilöllä on oltava kokonaiskuva, mihin yksityiskohdat liittyvät. Kokonaisbudjetti ja -vaikutukset ovat esihenkilön hallussa.  

Tampereen Energialla esihenkilötyötä kehitetään aktiivisesti. Meillä on myös vapaan keskustelun kulttuuri: voin jutella asioista ihan niin kuin ne ovat, vaikkapa toimitusjohtajan kanssa. Tottakai hyvässä, rakentavassa hengessä.  

Työpäiväni ovat joustavia. Minusta tuntuu, että työntekemisen kulttuurimme on rauhallinen, esimerkiksi lounastaukoja kunnioitetaan. Palaverit alkavat aamulla harvoin kello 8, eivätkä pääsääntöisesti jatku enää kello 16 jälkeen. Iltapäivän lopputunnit on usein jopa rauhoitettu. Olen kyllä valmis tekemään töitä viikonloppuinakin, jos niin tarvitaan. Joustavuus on molemminpuolista ja reilua. 

Omaa tiimiä ei tule häiritä työajan ulkopuolella. Esihenkilön tehtävä on rauhoittaa työaika. Ei oleteta, että sähköpostiin reagoidaan työajan ulkopuolella. 

Haluan kehittyä edelleen sekä esimiesroolissani että toimialaosaamisessa. Energia-ala on isossa murroksessa ja meillä on merkittävien innovaatioiden mahdollisuus. Haluan pysyä ajan hermolla ja yhdessä tiimini kanssa olemme tukemassa Tampereen Energian innovointia ja kehitystä. 

Työssäni parasta ovat ihmiset. Meillä on laaja otanta hyvin erilaisia ihmisiä töissä. On hienoa kohdata uusia ihmisiä, kaikilla on oma tarinansa kerrottavana. Työkaverit sen viime kädessä ratkaisevat, viihtyykö töissä vai ei. Korona-ajan etätöissä monelle suomalaiselle tuli mieleen työpaikan vaihto, kun ei ollut sosiaalista työkaveriverkostoa lähellä. 

Vapaa-aikana harrastan filippiiniläistä taistelulajia ja toimin tamperelaisen seuran aktiivijäsenenä. Lisäksi pyöräilen sekä asfaltilla että maastossa. Myös scifi-elokuvat ovat lähellä sydäntä. Niitä löytää suoratoistopalveluista, mutta ensi-illat pitää päästä katsomaan isolta kankaalta.