Sairaalassa käytettävä kaukolämpö, tuotenimeltään Lähilämpö Hiilineutraali, on pääasiassa pirkanmaalaisten metsien hakkuutähteistä tuotettua kaukolämpöä. Sitä tuotetaan sertifioidusti Naistenlahden voimalaitoksellamme Tampereella.

Lähijäähdytyksellä sairaala viilennetään ympäristöystävällisesti suoraan Näsijärven syvänteistä saatavalla kylmyydellä. Kylmyys otetaan talteen jäähdytysveteen Kaupinojan jäähdytyslaitoksella, joka sijaitsee Tays Keskussairaalan naapurissa. Lähijäähdytys pienentää sähkönkulutusta ja ympäristön kuormitusta merkittävästi verrattuna perinteisiin jäähdytysratkaisuihin, sillä se ei tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Tampereen Energia on Suomen ja Euroopan suurin järvivedellä tuotetun jäähdytyksen toimittaja.

Tays Keskussairaalassa hoidetaan valtaosa Tampereen yliopistollisen sairaalan potilaista. Tays tarjoaa asiantuntemusta lähes kaikilla lääketieteen erikoisaloilla ja vastaa lähes miljoonan suomalaisen vaativasta erikoissairaanhoidosta.

Keskussairaalan alueella toimivat myös Tays Sydänsairaala, Tekonivelsairaala Coxa, Fimlab Laboratoriot, Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitos sekä potilashotelli Norlandia Care Tampere. 

Kaukojäähdytys

Hiilineutraali jäähdytys kiinteistöihin

Kaukojäähdytys on huoleton, toimintavarma ja ympäristöystävällinen tapa jäähdyttää kiinteistö.