Technopolis on kansainvälinen kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja niihin liittyviin palveluihin erikoistunut yritys. Yritys toimii kuudessa maassa, ja sen 16 kampuksella työskentelee yhteensä 1500 asiakasyritystä ja 45 000 työntekijää. Tampereella Technopoliksella on kolme kampusta ja yhteensä 90 000 neliötä. Yrityksen vaikutus Tampereen katukuvassa on suuri, ja siihen liittyy myös vastuu.

– Kiinteistöala on yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista ja iso osa päästöistä syntyy energiankäytöstä. Alan toimijoiden täytyy sitoutua konkreettisiin toimiin ja hyödyntää uusia innovaatioita hiilineutraaliuden saavuttamiseksi, Technopoliksen vastuullisuus- ja konseptikehityspäällikkö Johanna Kivelä toteaa.

Yritys onkin asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, ja on päättänyt siirtyä hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä.

Yliopistonrinteen kampus luottaa Lähilämpö Hiilineutraaliin

Töitä tavoitteen eteen on jo tehty. Tästä hyvä esimerkki on Tampereen Yliopistonrinteen kampus, joka on energiankäytön suhteen täysin hiilineutraali. Kampus on myös yksi ensimmäisistä Tampereen Energian hiilineutraalin kaukolämmön käyttäjistä.

Jo valmistumisestaan asti Technopolis Yliopistonrinne on käyttänyt kaukolämpöä tilojen ja käyttöveden lämmittämiseen, joten hiilineutraaliin lämmitykseen siirtyminen oli helppoa eikä vaatinut erillisiä investointeja.

– Hiilineutraaliin kaukolämpöön siirtyminen on suoraviivainen tapa vähentää päästöjä, koska kyse on vain päätöksestä. Sitäkin tärkeämpää on kuitenkin vähentää kulutusta. Hiilineutraali energia ei poista sitä työtä, jota teemme jatkuvasti vähentääksemme energiankäyttöämme ja madaltaaksemme kulutuspiikkejä, Kivelä toteaa ja jatkaa:

– Toimenpiteiden suunnittelussa ja toteutuksessa meille on keskeistä, että pystymme tekemään konkreettisia toimenpiteitä energian säästämiseksi. Samalla pidämme huolen siitä, että emme tingi kiinteistöjemme turvallisuudesta tai sisäilman laadusta.

Hiilineutraaliin kaukolämpöön siirtyminen on suoraviivainen tapa vähentää päästöjä.

Johanna kivelä, vastuullisuus ja konseptikehityspäällikkö

Toimitilat, jotka tekevät hyvää sekä ihmiselle että ympäristölle

Technopolis ei ole vastuullisuustavoitteidensa kanssa yksin. Yrityksen tarjontaan kuuluvat toimitilojen lisäksi olennaisesti kaikki asiakkaiden tarvitsemat palvelut aina aulapalvelusta siivoukseen. Näin ollen Technopoliksella on tärkeä rooli myös asiakkaidensa vastuullisuuden mahdollistamisessa.

– Kasvava määrä asiakkaistamme on kiinnostuneita tilojemme vastuullisuudesta, sillä he tarvitsevat tietoa omaan sisäiseen raportointiinsa. Me teemme valinnat esimerkiksi lämmön ja sähkön osalta heidän puolestaan, joten niillä on suuri merkitys, Technopoliksen aluejohtaja Henri Rantalainen kertoo.

Rantalainen ja Kivelä uskovat, että yrityksen vastuullisuudella on yhä enemmän merkitystä myös työnantajamielikuvan ja henkilöstön hyvinvoinnin näkökulmasta.

– Ihmiset haluavat työpaikan, jonka kanssa jakaa yhteiset arvot, Johanna Kivelä muistuttaa.

Ekologista kaukolämpöä ja -jäähdytystä yhdeltä luukulta

Hiilineutraalin kaukolämmön lisäksi Technopolis Yliopistorinteellä on käytössä hiilineutraali kaukojäähdytys. Yhdistelmä takaa, että kampuksella työskennellään aina miellyttävissä olosuhteissa. 

– Kaukojäähdytys on nykyaikaa. Lisäksi kun lämpö ja jäähdytys saadaan samassa paketissa, toimittajien määrä on pienempi. Helppous on etu, Henri Rantalainen toteaa.

Kaiken kaikkiaan kaukolämpöön liittyy vaivattomuus. Se on varmaa teknologiaa.

Henri Rantalainen, AlueJohtaja

Ylipäätänsä Rantalainen on tyytyväinen sekä valittuun lämmitysmuotoon että Tampereen Energiaan.

– Kaiken kaikkiaan kaukolämpöön liittyy vaivattomuus. Se on varmaa teknologiaa, ja sen takia luonteva vaihtoehto meille, hän summaa.

Lähilämpö Hiilineutraali

Hiilineutraalin kiinteistön kumppani

Kaukolämmöllä lämmität kiinteistön hiilineutraalisti jo nyt.