Kaukolämmön liittymälausunto

Tarkistamme liittymälausuntopyynnöllä liittymän saatavuuden, lämmönjakohuoneen sijainnin sekä johtoreitin lämmönjakohuoneeseen. Täytä sähköinen lomake, joka avautuu kuvan alta nuolesta.

Kaukolämmön liittymälausuntopyyntölomake (avaa nuolesta)

Kaukolämmön liittymälausuntopyyntö

Ole hyvä ja täytä lomake. Otamme yhteyttä noin kahden viikon kuluessa. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Huom! Liittymälausunnon hyväksymistä varten tarvitsemme lämmönjakohuoneen sijainnilla varustetun asemakuvapiirroksen ja tonttijohdon reittihahmotelman pdf-tiedostona. Asemakuvasta tulee käydä ilmi lähimmän tien nimi. Pakolliset kentät on merkitty *-merkinnällä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Liitettävän kiinteistön tiedot

Osoite

Lausunnon hakijan tiedot

Esim. LVI-suunnittelija
Nimi*
Osoite*

Kiinteistön edustajan tiedot

Nimi*
Osoite*
Max. tiedoston koko: 5 MB.
Tampereen Energia käsittelee lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energian Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lämpösopimusta ja liittymän rakentamista koskevat suunnitelmat

Sopimusta ja rakentamista varten toimitettavat dokumentit ovat asemapiirustus, lämmönjakohuoneen pohjakuva sekä kytkentäkaavio.

Esitä suunnitelmissa kaikki ne tasot, joihin kaukolämpöputkia tullaan asentamaan eli koko putkireitti ja asennusreitin esittämiseen tarpeelliset leikkauspiirustukset sekä käytetty korkeusjärjestelmä ja lämmönjakohuoneen lattiakorko. Mikäli johtoa lähimmät rakenteet rajoittavat putkien kiinnittämistä tai esim. ripustuskorkeutta täytyy suunnitelmissa tarkentaa, esitä niihin ohjeet ja tarvittavat mitat. Toimita kaikki tarvittavat kytkentäkaaviot pdf-muodossa. Toimita tasokuvat myös DWG-formaatissa.

Toimitettavat LVI-suunnitelmat

  • LVI-asemapiirustus – Esitä piirustuksessa kaukolämpöjohdot sekä kaikki muut rakenteet, joilla on vaikutusta kaukolämpöjohdon rakennettavuuteen ja huollettavuuteen. Tarvittaessa myös pinnantasaussuunnitelma N2000-korkeusjärjestelmän mukaan.
  • LVI-pohjapiirustukset – Esitä piirustuksissa lämmönjakohuoneen paikka (LJH), mittauskeskuksen sijoitus, muut tulevat laitteet tilavarauksina sekä suunnitelma kaukolämpöjohtojen asennusreitistä ja sisääntulokohdasta lämmönjakohuoneeseen. Merkitse piirustuksiin lämmönjakohuoneen korkoasemat n (N2000-korkeusjärjestelmä). Esitä vesi- ja viemärijohdoista lämmönjakohuoneen viemäröinti sekä vesipisteen sijainti.
  • Kytkentäkaavio –Toimita kaavio pdf-muodossa. Noudata ohjeistusta: ”Rakennusten kaukolämmitys, Määräykset ja ohjeet” K1/2021 sekä Kaukolämmön hybridikytkennät. Löydät ne materiaalipankistamme alta.

Lähetä piirustukset ja muut suunnitelmat sähköpostilla osoitteeseen lampopalaute@tampereenenergia.fi