Olen työskennellyt reilun vuoden brändinhallinnan parissa Tampereen Energialla. Kun tulin taloon, tilanne näytti varsin rauhalliselta ja tavoitteenamme oli kertoa merkittävistä asioista ja kehittämishankkeista, joita olemme tehneet Tampereen päästötavoitteiden ja alueen kehittämisen eteen asiakkaidemme kanssa.  

Sitten alkoi Venäjän hyökkäyssota. 

Töitä tehdään täysin uudessa markkinatilanteessa 

Markkina rikkoutui todella nopeasti ja huoli energian saatavuudesta ja korkeista hinnoista löysi tiensä niin kahvipöytäkeskusteluihin kuin uutisinkin. Vaikka tiedämme mistä tilanne johtuu, korjaaminen on vaikeaa. Kaikki meistä tekevät töitä aivan uudessa markkinatilanteessa ja erilaisin menetelmin kuin aiemmin. 

Melko tuoreena työntekijänä on ollut mahtavaa huomata, että meillä on töissä alan parhaat tyypit, jotka tekevät töitä sydämellään ja yrittävät jatkuvasti löytää uusia malleja, jotka ratkaisisivat tilanteen meidän kaikkien tamperelaisten eduksi. Johto käy parhaillaan neuvotteluita omistajien kanssa hintojen hillitsemiseksi, ja analyytikkomme seuraavat ja kiinnittävät sähkönhintoja tulevaa vuotta varten. Tampereen Energia Sähköverkon väki valmistautuu mahdolliseen energiapulaan ja olemme esimerkiksi harjoitelleet sähkökatkon aikana toimimista ja työskentelyä. 

Olemme myös tehneet monia nopeita liikkeitä, joiden avulla tuotamme lisää lämpöä kaupunkiimme. Esimerkiksi Naistenlahti 3 -biovoimalaitos valmistuu aikataulussa ja alkaa tuottaa tamperelaisille hiilineutraalia kaukolämpöä ajallaan, keskellä kylmintä lämmityskautta. Rakennamme parhaillaan myös jättimäistä sähkökattilaa Länsi-Tampereelle. Meidän asiakkaillemme lämpöä riittää myös tulevana talvena

Luotto tulevaisuuteen on kova 

Vaikka tilanne on haastava ja epävarma, myrskyn silmässä vire on positiivinen. Me ja meidän asiakkaamme tulemme selviämään energiakriisistä ja uudesta markkinatilanteesta.  

1990-luvun lamasta selvittiin pääosin panostamalla tuotekehitykseen ja tutkimukseen. Nämä panostukset johtivat ICT-sektorin nousuun. Nyt teemme saman energia-alalla ja löydämme paikallisia ja valtakunnallisia ratkaisuja energiajärjestelmien älykkääseen hallintaan, energian varastointiin ja uusiin tuotantomuotoihin kuten vetyyn tai geolämpöön. Tampereella nämä asiat ovat jo toteutumassa kovaa vauhtia. 

On mahtavaa olla osa porukkaa, joka ratkaisee aikakautemme isoimpia haasteita. 

Liity mukaan

Olisitko sinä yksi meistä?

Kurkkaa avoimet työpaikkamme, ja tule rakentamaan tulevaisuutta kanssamme.