Tampereen Energian sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi 1.7.2024 alkaen. Tampereen Energialla on noin 100 000 sähkösopimusasiakasta ympäri Suomea.

Sopimusten siirto ei vaikuta Tampereen Energian asiakkaiden sähkösopimuksiin ja sopimusehtoihin, vaan ne siirtyvät hintoineen ja voimassaoloaikoineen Väreelle. Asiakkaan ei tarvitse tehdä itse mitään sopimusten siirron osalta. Tampereen Energia hoitaa siirtyvien sähkönmyynnin asiakkaiden asiakaspalvelua ja laskutusta 30.6.2024 saakka, minkä jälkeen palvelut ja sopimukset siirtyvät Väreen hoidettavaksi.

Järjestely koskee ainoastaan sähkön vähittäismyyntiä. Tampereen Energia jatkaa entiseen tapaan lämmön, jäähdytyksen ja sähkön tuottamista voimalaitoksissaan sekä lämmön, jäähdytyksen ja sähkön jakelua kaukolämpö- ja sähköverkossaan Tampereen alueella.

Kyseessä oleva sopimusten siirtyminen on merkittävä järjestely toimialalla, minkä vuoksi se vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Valtakunnallinen Väre tarjoaa entistä paremmat palvelut 

Järjestelyn taustalla vaikuttaa ennen kaikkea sähkömarkkinoiden viimeaikainen kehitys sekä Tampereen Energian strategia, jonka keskiössä on Tampereen hiilinegatiivinen lämmittäminen. 

– Sähkömarkkina on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti. Se on tehnyt sähkönmyynnistä valtakunnallista kuluttajaliiketoimintaa, mikä vaatii suuret panostukset. Nyt on oikea hetki keskittyä siihen, minkä me osaamme parhaiten, eli kotikaupunkimme vastuulliseen lämmittämiseen. Väre puolestaan on edelläkävijä ratkaisuissa, joilla sähkönkäyttäjät voivat vähentää energiankulutustaan ja sen kautta osallistua vihreään siirtymään. Väre on paras mahdollinen koti asiakkaillemme, kertoo Tampereen Energian toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

– Sähkönmyynnissä siirrytään yhä vahvemmin yhteisyritysmalliin ja kohti suurempia yrityskokoja. Se mahdollistaa kilpailukykyisempien sopimusten ja palvelujen tarjoamisen hyvin kilpailulla markkinalla. Väreen tavoitteena on olla Suomen arvostetuin energiapalvelujen tarjoaja. Siitä hyvä esimerkki on Väppi-sovellus, joka on jo nyt alamme arvostetuimpia energiasovelluksia, Väre Oy:n toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu toteaa.

Valtakunnallisesti toimivalla Väreellä on jo ennestään sähkösopimusasiakkaita Tampereella, minkä lisäksi yrityksellä on pitkään ollut toimipiste Tampereella. 

Vahvat panostukset lämmittämisen hiilijalanjäljen pienentämiseen

Sähkön vähittäismyynnistä luopumisen myötä Tampereen Energia voi entistä vahvemmin keskittyä kaupungin kestävään lämmittämiseen. Sen ansiosta Tampere ja lähialueet säilyvät myös tulevaisuudessa Suomen houkuttelevimpana ja kilpailukykyisimpänä kaupunkikeskittymänä.

– Tampereen Energia jatkaa investointejaan paikallisen energiantuotannon omavaraisuuden sekä huoltovarmuuden takaamiseen eli tuotamme sekä jakelemme lämpöä, jäähdytystä ja myös sähköä. Kaiken tuottamamme sähkön myymme pörssiin, kuten tähänkin asti, Jussi Laitinen kertoo. 

Sähkösopimusasiakkaamme siirtyvät Väreelle

Tampereen Energian sähkösopimusasiakkailla on uusi koti

Väreläiset pitävät asiakkaistamme hyvää huolta 1.7.2024 alkaen.