Tampereen Energia alentaa hintojaan jo toisen kerran kuluvana talvena. Sähkön hinta laskee kaikissa toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa 11 senttiä, eli suurimmalla osalla kuluttajista hinta laskee 26 sentistä 15 senttiin kilowattitunnilta (42 %). Alennettu hinta sisältää arvonlisäveron 10 %. Alennus astuu voimaan 15.2.

– Kun korotimme hintaa syyskuussa 2022, lupasimme laskea sitä heti kun se on mahdollista. Nyt on se hetki, Tampereen Energian toimitusjohtaja Jussi Laitinen toteaa.

Samassa yhteydessä Tampereen Energia tuo myyntiin uuden määräaikaisen Järkisähkö-tuotteen, jonka myös uudet asiakkaat voivat tilata yrityksen internetsivuilta 6.2. alkaen. Uuden tuotteen hinta on 15 snt/kWh, ja sopimus on määräaikainen kuuden kuukauden ajan.

Puolen vuoden määräaikaisen sopimuksen uskotaan houkuttelevan edullisuuden lisäksi lyhyydellään tässä tilanteessa, kun sähkön hintakehityksestä kahden vuoden päähän ei ole tietoa. Tavallisesti määräaikaiset sopimukset Suomessa ovat olleet 24 kuukauden mittaisia. 

Tamperelaiset ovat säästäneet sähköä jopa 10 %

Sähkön hintaa voidaan alentaa, sillä sen hankintahinta on laskenut. Sähköä on myös käytetty ennustettua vähemmän. Toteutunut kulutus on ollut syyskuusta 2022 alkaen jopa 10 % pienempi kuin aiempien vuosien ja sään perusteella olisi voinut odottaa.

– Olemme kannustaneet tamperelaisia energian säästämiseen ja tarjonneet laskurin kulutuksen arviointiin, jotta vältämme kiertävät sähkökatkot. Nyt tilanne on se, että tamperelaisten sähkönsäästö on ylittänyt kaikki odotukset ja markkinahinnat ovat laskeneet. Tämä voidaan nyt siirtää suoraan meidän hintoihimme, Jussi Laitinen kertoo.

– Alennuksesta huolimatta toivomme, että trendi energiankulutuksen vähentämiseen jatkuu myös jatkossa, Laitinen summaa.

Näin hinta laskee

  • Alennus koskee kaikkia Tampereen Energian toistaiseksi voimassa olevia kiinteähintaisia sähkösopimuksia. Muutos ei edellytä asiakkaalta toimenpiteitä. Hinta muutetaan automaattisesti 15.2. alkaen.
  • Myyntiin tulee myös uusi kuuden kuukauden määräaikainen sähkösopimus, jonka hinta on 15 snt/kWh. Uusi sopimus on tilattavissa 6.2. alkaen vain osoitteessa sahkolaitos.fi.
  • Pörssisähkösopimusten hinnat eivät muutu, mutta 6.2. alkaen asiakas voi vaihtaa uuteen määräaikaiseen sähkösopimukseen.
  • Jos asiakkaalla on määräaikainen sähkösopimus, Tampereen Energia on yhteydessä sopimuksen jatkovaihtoehdoista ennen määräaikaisuuden päättymistä.
  • Perusmaksut pysyvät ennallaan.
  • Nykyisen sähkösopimuksen voi tarkistaa Sähkis-palvelusta tai sähkölaskulta.