Hyvän rakentamisen palkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena hyvälle ja laadukkaalle rakentamiselle Tampereella. Ehdokkaat valitsee Tampereen kaupungin rakennusvalvonta ja kaupunkikuvatoimikunta – ja tänä vuonna valittujen joukossa on myös Naistenlahti 3!

Näin jury kuvailee Naistenlahtea ja perustelee ehdokasvalintaa:

”Voimalarakennuksen laajennuksen pääjulkisivu on toteutettu poikkeuksellisen kiinnostavalla ja laadukkaalla tavalla. Rakennuksen kaupunkikuvallinen asema on ymmärretty hyvin: satama-alueelle osoittava julkisivu on käsitelty maamerkkirakennuksen tavoin, mutta kuitenkin siten, että rakennuksen luonne teollisena rakennuksena tulee esille. Valaistuksella rakennus on nostettu esille kaupunkikuvassa yksinkertaisella ja oivallisella tavalla.”

Tunnustuksen saajan valitsee Ympäristö- ja rakennusjaosto, minkä lisäksi oman palkintonsa saa yleisön suosikki. Yleisöäänestys on auki nyt, ja äänesi voit antaa osoitteessa:

https://survey.zef.fi/nzb104ur/index.html

Yleisöäänestys on auki 8.10.2023 saakka ja palkinnon saaja sekä yleisön suosikki julkistetaan Pirkanmaan Rakennuttajat ry:n järjestämän PIRA-päivän yhteydessä 7.11.2023.

Joko näit valotaideteoksen?

Naistenlahti 3 on muutakin kuin tamperelaisen ilmastotyön maamerkki. Se on valotaideteos, joka loistaa Näsijärven suuntaan aina aamuin ja illoin. Julkisivun valaistus on ajastettu auringonnousun ja -laskun perusteella.