Onhan se ihan superhienoa, että saan tehdä merkityksellistä työtä, olla omalta osaltani ratkaisemassa globaalia ilmastohaastetta. Saan olla oman elämäni Greta Thunberg! 

Tulin Sähkölaitokselle myyntipäälliköksi vuonna 2018 vastaamaan kaavoitus- ja rakennusliikeyhteistyöstä. Tällä hetkellä toimin asiakkuuspäällikkönä ja vastuualueitani ovat kaukolämpö ja kaasu. Myyn puhtaasti tuotettua kaukolämpöä. Kaukolämmössä on niin hieno ideologia taustalla. Se on koko kaupungin lämmittäjä, se tekee meistä ison energiayhteisön. Lämmitys ei ehkä ole kovin seksikästä, mutta tärkeää se on. Kaukolämpö on paras lämmitysmuoto ja se hyödyttää meitä kaikkia. 

Työpäiväni ovat vaihtelevia, monipuolisia. Pääsääntöisesti teen etätöitä, ja aamu-unisena olen kiitollinen joustavasta työajasta. Saan herätä oman luontaisen rytmin mukaan, eikä tarvitse säätää aamuruuhkissa. Parasta työssäni ovat asiakaskohtaamiset. Niitä on sekä etänä Teamsin välityksellä että asiakkaan tiloissa. 

Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi, mikä on harvinaista insinöörialalla. Tulevaisuudessa energia-alalle tulee varmasti useamman koulutustaustan ihmisiä; se luo positiivista törmäytystä ja poikkitieteellisyyttä. Jos kaikki ovat samanlaisia, syntyy samaa. Kun ihmiset ovat erilaisia, voi syntyä jotain ihan uutta. Esihenkilön roolissa tärkeintä on olla tiimin ja yksilöiden valmentaja ja sparraaja. 

Uskon työni Sähkölaitoksella muuttuvan jatkossakin, sillä roolini on jo nyt elänyt omien mielenkiinnon kohteideni ja osaamiseni mukaan. Tietysti myös maailma ympärillä on hurjassa muutoksessa, mikä vaikuttaa kehityssuuntiin. Nyt tuntuu, että haluaisin kehittää ja syventää olemassa olevia asiakkuuksia, kasvattaa asiakasymmärrystäni. Koulutusmielessä esimerkiksi asiakaskokemuksen kehittäminen kiinnostaa minua. 

Työssäni haasteellisinta ovat tekniset asiat, insinöörivaltaisuus. Emme aina puhu ihan samaa kieltä, mikä on toisaalta myös rikkaus. Energia-asiat ovat välillä vaikeasti ymmärrettäviä ja kansantajuistettavia. Ymmärrän tosi hyvin tavallisen kansalaisen haasteen, kun joutuu perehtymään vaikkapa sähkömarkkinoiden toimintaan. Rautalangasta on välillä pulaa. Vaikka olen asiakkuuspuolella, olen erittäin kiinnostunut myös energiantuotannosta. Esimerkiksi uuteen Naistenlahti 3 -biovoimalaitokseen on ihan hypermielenkiintoista mennä tutustumaan. 

Tällä hetkellä lähimmät työkaverini löytyvät rakennuttajista, markkinoinnista, tapahtumajärjestelyistä sekä Energiamarkkinat-yksiköstä. Sähkölaitoksella noin 20 % työntekijöistä on naisia. Suosittelen, että jos haluaa vaikuttaa asioihin, kannattaa tulla alalle. Vaikka ala on miesvaltainen, naisilla on samat mahdollisuudet. Ei näitä hommia voi jättää vain miehille, jos halutaan nähdä tulevaisuuteen. 

Kun kävelen Tampereella kaupungilla, näen oman työni tuloksia konkreettisesti. Työni ei ole vain paperinpyörittelyä, vaan se rakentaa koko kaupunkia. Ihan mieletön on Nokia Areenakin! Tuossa se on hienona meidän vieressämme ja siellä virtaavat kaikki meidän energiamme. Kun tulin Sähkölaitokselle, Areena oli vain lukematon määrä kansioita täynnä piirustuksia ja suunnitelmia. Tällaiset ovat pitkiä projekteja, joissa tarvitaan monen eri alan ihmisen osaamista ja asiantuntemusta.  

Saan energiaa tanssista! Kaikesta tanssista, mutta karnevaalisambasta erityisesti. Se on minun toinen perheeni. Tanssin kautta olen päässyt toteuttamaan itseäni, oppimaan ja haastamaan, mutta myös matkustamaan paljon Suomessa ja ulkomailla. Olen mm. mukana järjestämässä Helsinki Samba Carnavalia, joka on Helsingin kesän suurin ilmaistapahtuma. Se ilo, värikkyys ja yhdessä tekeminen on mun juttu. Samba yhdistää ihmisiä ja ne rummut menevät suoraan sydämeen.