Kaukolämmön hinta nousee Tampereen Energian kaukolämpöverkon alueella Tampereella, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä vuodenvaihteessa. Korotettujen tehomaksujen myötä lämmityksen keskimääräinen kokonaiskustannus nousee kaukolämmittäjällä noin 2,4 %.

Korotuksen vaikutus

  • keskikokoiselle kerrostaloyhtiölle (80 asuntoa) on noin 0,8 euroa asuntoa kohti kuukaudessa,
  • keskikokoiselle rivitaloyhtiölle (15 asuntoa) noin 1,3 euroa asuntoa kohti kuukaudessa ja
  • kaukolämmitetylle pientalolle keskimäärin noin 2 euroa kuukaudessa.

Korotus johtuu yleisestä kustannustason noususta, joka on vaikuttanut myös kotimaisten uusiutuvien polttoaineiden hintoihin.

– Hinnan korottaminen on aina vaikea päätös. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että energiakriisin vaikutus hintoihimme on maltillinen. Tavoitteemme on pitää tamperelaisen kaukolämmön hinta mahdollisimman vakaana, ja viimeisen 10 vuoden ajan kaukolämmön hinta onkin kehittynyt hitaammin kuin inflaatio. Mielestäni se on pieni hinta ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä, toteaa Tampereen Energian Energiapalvelut-yksikön va. johtaja Paavo Pietikäinen.

– Muun muassa sähkökattilan hankinta on jo nyt osoittautunut hyväksi valinnaksi, sillä se auttaa hillitsemään nousevien kustannusten vaikutuksia. Sähkökattilan ansiosta pystymme hyödyntämään edulliset sähkön tuntihinnat sekä uusiutuvan tuulivoiman kaukolämmittäjien eduksi, hän sanoo.

Tehomaksu on kiinteä summa, joka laskutetaan tasaerin kuukausittain

Tampereen Energian lämpölasku koostuu tehomaksusta ja energiamaksusta. Tehomaksu perustuu kiinteistön tehon tarpeeseen. Se on kiinteä summa, joka laskutetaan tasaerin kuukausittain. Energiamaksu puolestaan vaihtelee kausittain. Kesäisin lämpöenergian tuottaminen on edullisempaa, minkä vuoksi myös maksu on pienempi. Energiamaksu laskutetaan kulutetun energian mukaan (€/MWh).