Tampereen Energia aloittaa muutosneuvottelut kilpailukykynsä ja kannattavuutensa parantamiseksi. Neuvottelujen tarkoituksena on sopeuttaa yrityksen menot muuttuneeseen toimintaympäristöön, jossa energiantuotannon polttoaineiden hinta on noussut merkittävästi samalla, kun yhtiö investoi voimakkaasti vihreään siirtymään.

Muutosneuvottelujen piirissä on koko Tampereen Energia Oy:n henkilöstö kaikissa toimipisteissä ja kaikissa toiminnoissa. Yhteensä neuvottelujen piirissä on 242 henkilöä. Tampereen Energian tytäryhtiöt Tampereen Energia Sähköverkko ja Tampereen Vera osallistuvat neuvotteluihin vain paikallisten sopimusten osalta.

Säästötarve on 5 miljoonaa euroa

Muutosneuvotteluiden lopputuloksena tavoitellaan yhteensä 5 miljoonan euron säästöjä. Säästöjä haetaan toimintojen tehostamisella sekä uudelleenjärjestelyillä, ja alustavan arvion mukaan henkilöstön vähennystarve on 30 henkilötyövuotta. Lopulliset toimenpiteet täsmentyvät 16.4.2024 alkavissa muutosneuvotteluissa, jotka kestävät vähintään kuusi viikkoa.

– Toimintaympäristön muutosten vuoksi yhtiön on välttämätöntä tehostaa toimintaansa, toimitusjohtaja Jussi Laitinen toteaa.

Tampereen Energia on kaupungin omistama energiayhtiö. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Tampereen Energia Oy:n lisäksi Tampereen Energia Sähköverkko Oy, Tampereen Vera Oy sekä Tammervoima Oy, jonka toinen omistaja on Pirkanmaan Jätehuolto.

Konsernissa työskentelee yhteensä noin 400 työntekijää, josta noin 250 konsernin emoyhtiössä Tampereen Energiassa. Emoyhtiö Tampereen Energia tuottaa kaukolämpöä, kaukojäähdytystä ja sähköä, ja vastaa lämmön ja jäähdytyksen jakelusta Tampereella ja lähialueilla Ylöjärvellä ja Pirkkalassa. Visiomme mukaan tamperelaiset kodit ja kiinteistöt lämpiävät hiilinegatiivisesti viimeistään vuonna 2040.