Lämmitysmuodon vaihtaminen: kaukolämpö vai maalämpö?

Kaukolämpö on ympäristömyönteistä ja tehokkaasti tuotettua lämpöä, joka toimitetaan luotettavasti perille putkiverkoston kautta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että voitte keskittyä oleelliseen eli helppoon ja mukavaan asumiseen ilman riskejä. Lämpöä riittää säällä kuin säällä, eikä taloyhtiön tarvitse huolehtia laitteista tai investointien tuomista lisäkustannuksista. Kaukolämpö sopiikin parhaiten taloyhtiöille, jotka arvostavat lämmityksen vakaata hinnoittelua sekä huolettomuutta.

Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta kaukolämmön käyttäminen kaikkialla Suomessa ei ole mahdollista. Maalämpö onkin parhaimmillaan tiheiden kaupunkialueiden ulkopuolella, kun kiinteistö haluaa vaihtaa esimerkiksi öljylämmityksen ekologisempaan vaihtoehtoon.

Ennen energiaremonttia: vinkit lämmityksen energiatehokkuuden parantamiseen

1. Kulutusseuranta

Kaikki alkaa siitä, että taloyhtiö tietää kuinka paljon ja milloin energiaa kuluu. Energiankulutuksen seuranta on helppoa Sähkis-palvelussamme.

2. Hukkaenergian vähentäminen

Asiantuntija-arvioiden mukaan taloyhtiö voi saavuttaa jopa 10–15 energiasäästöt ilman kalliita ja suuria korjaustoimenpiteitä. Vinkkejä energiahukan vähentämiseen löydät täältä.

3. Patteriverkoston tasapainotus eli perussäätö.

Jos lämmitysverkosto on epätasapainossa, rakennusta lämmitetään kylmimmän huoneiston mukaan. Tällöin osassa huoneistoista lämpötila voi nousta liian korkeaksi, eli lämmitysenergiaa menee hukkaan. Lisää tietoa patteriverkoston perussäädöstä löydät täältä.

4. Lämmityksen älykäs ohjaaminen

Tampereen Energian SmartNRG Lämmönohjaus -palvelu parantaa energiatehokkuutta ja pienentää lämmityksen kustannuksia tekoälypohjaisen järjestelmän avulla. Tutustu palveluun.

Mitä energiaremontissa kannattaa huomioida?

Hyödyllisiä vinkkejä sujuvaan arkeen

Älykäs lämmönohjaus on helppo tapa leikata energiankulutus

Sähköautojen latauspisteet avaimet käteen -palveluna

Haluatko kuulla lisää tai tarvitsetko apua taloyhtiön energiaratkaisujen suunnitteluun? Osallistu energiainfoomme! 

Energiainfossa käymme läpi taloyhtiöille ajankohtaiset kuulumiset energiamarkkinoilta. Kuulet, miltä tuleva talvi näyttää sähkön hinnan osalta, mitä sähköauton latauspisteiden hankinta vaatii ja mitä kannattaa huomioida, kun mielessä on energiaremontti.

Tarkista tulevien infojemme ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan!

Jäikö jokin mietityttämään? Ota yhteyttä!

Minna Tuovinen

Kaukolämmön asiakkuuspäällikkö, taloyhtiöt

Kaukolämpö taloyhtiössä

Lue lisää tamperelaisesta kaukolämmöstä sekä tutustu energiansäästövinkkeihin.